Meteorolojiden kırmızı kodlu uyarı!

Meteorolojiden kırmızı kodlu uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu raporlarına göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar devam ederken bazı iller için yağış ve sıcaklık uyarıları yapıldı.

Marmara Bölgesi genel olarak parçalı ve az bulutlu olacak. Kırklareli'nin Karadeniz’e bakan kıyı kesimleri ile Tekirdağ'ın doğusunun yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Güney kesimlerde rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor. Edirne 37°C, İstanbul 32°C ve Kırklareli 33°C olarak ölçülecek. Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi az bulutlu ve açık olacak, ancak bölgenin iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlar olabilir. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Denizli 38°C, İzmir 37°C ve Muğla 38°C olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi az bulutlu ve açık kalacak. İç kesimlerde yer yer parçalı bulutlar görülebilir. Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Adana 37°C, Antalya 37°C ve Hatay 32°C olarak ölçülecek. Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgarın doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Ankara 32°C, Çankırı 35°C ve Eskişehir 32°C olacak.

KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz genellikle parçalı ve az bulutlu olacak. Bolu 30°C, Düzce 32°C ve Sinop 32°C olarak ölçülecek. Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı bulutlar hakim olacak. Bölgenin kıyı kesimleri, Tokat çevreleri ve bazı yerlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor. Amasya 32°C, Artvin 26°C ve Samsun 32°C olarak ölçülecek. Artvin’in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi genellikle az bulutlu olacak. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlar görülebilir ve öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum'un güney ve doğu kesimleri ile Van’ın kuzey ve doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatıda kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor. Erzurum 28°C, Kars 25°C ve Malatya 36°C olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi az bulutlu ve açık olacak. Diyarbakır 41°C, Gaziantep 39°C ve Siirt 39°C olarak ölçülecek.