MHP'li yöneticinin öğretmene hakaretten hapis cezası aldığı ortaya çıktı!

MHP'li yöneticinin öğretmene hakaretten hapis cezası aldığı ortaya çıktı!
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde bir okul müdürünü tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı’ya 6 ay 22 gün hapis cezası verildiği açığa çıktı.

MHP MYK üyesi Mesut Samanlı’nın Malatya Hekimhan’da bir okul müdürünü tehdit ettiği iddiasıyla 9 yıldır devam eden davasında yaklaşık bir yıl önce hapis cezası aldığı açığa çıktı. Gazeteci Ferhat Yaşar’ın aktardığına göre, 2023 yılında cezası kesinleşen Samanlı, 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçildi.

“SENİ DE YAKACAĞIZ! SEN ÖLDÜN, BİTTİN”

2015 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde bulunan Kurşunlu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nun yemek ve temizlik işleri, Samanlı’nın şirketi yürütüyordu. Söz konusu şirket, okul müdürü M.U. tarafından bazı belgeleri eksik verdiği gerekçesiyle tutanakla uyarıldı.

Tutanaktan haberdar olan Samanlı’nın, 11 Mart 2015 tarihinde müdürü arayarak küfür ederek “Seni de yakacağız. Sen öldün, bittin. Bu şartları da yerine getirmeyeceğiz” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

HAKARET VE TEHDİTTEN HAPİS CEZASI

M.U.'nun yaptığı suç duyurusu üzerine, Malatya Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2015 tarihinde Samanlı hakkında, “tehdit ve hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hekimhan Asliye Ceza mahkemesinde görülen davada, Samanlı’nın daha önce benzer suçlardan ceza aldığı ve birçok adli sicil kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Mahkeme Samanlı’ya, 2020 yılında hakaret suçundan 1 yıl 3 ay, tehdit suçundan ise 9 ay hapis cezası verdi.

Samanlı, karara itiraz etti ve Yargıtay 4. Ceza Dairesi, “basit yargılama usulü yönünden değerlendirme yapılmaması” sebebiyle kararı bozdu. 16 Eylül 2023 tarihinde yeniden görülen davada, Samanlı’ya bu kez ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 6 ay 22 gün hapis cezası verildi ve ceza kesinleşti.