Milli Eğitim Müdürü’nden öğretmenlere “Erdoğan’ı destekleyin” baskısı

Milli Eğitim Müdürü’nden öğretmenlere “Erdoğan’ı destekleyin” baskısı
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımının ardından Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlere mesaj göndererek sosyal medya üzerinden Erdoğan'a destek vermelerini istedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından Türkiye’de bir günlük milli yas ilan edilmesine tepki göstermiş ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Cumhuriyet'ten Emirhan Çoban'ın aktardığına göre, bunun üzerine, sosyal medya üzerinden, “Erdoğan’ın yanındayız” etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Ankara Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz’ın da Gölbaşı’nda bulunan okulların yöneticilerinin bulunduğu bir WhatsApp grubuna mesaj gönderdiği ve sosyal medya üzerinden Erdoğan’a destek verilmesini istediği öğrenildi.

erdogan2.png

“TALİMAT BAKANLIKTAN GELMİŞ OLABİLİR Mİ?”

Ankara Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz tarafından gönderilen mesajda, “Sosyal medya üzerinden desteğinize ihtiyacımız var. İlçe müdürlerimiz başta olmak üzere, eğitim yöneticilerimizin uygun bir dille ‘Erdoğan’ın yanındayız’ etiketini kullanmanız hususunda ilginizi istirham ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Serap Yılmaz’ın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sosyal medya videolarını da gönderdiği ve “Paylaşalım arkadaşlar” ifadesini kullandığı da açığa çıktı. Söz konusu mesajların birinci elden yazılmamış, ileti şeklinde gönderilmiş olması dikkat çekerken akıllara “Talimat bakanlıktan gelmiş olabilir mi?” sorusu geldi.

“TEK ADAM ZİHNİYETİNİN YANSIMASIDIR”

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP döneminde liyakatin yerini sadakat, yandaşlık ve itaat aldı. Bu konumdaki kişilerin paylaşımları devlet kültüründen ne kadar uzaklaşıldığının kanıtı.” ifadelerini kaydetti.

Bu olayın, devletin ve Cumhuriyetin kurumlarının içinin boşaltıldığının ve yozlaştırıldığının bir göstergesi olduğunu belirten Özbay, “Bu tek adam zihniyetinin yansımasıdır” ifadesini kullandı.