Milli Hızlı Tren geliyor: 2025 yılında yollarda olacak!

Milli Hızlı Tren geliyor: 2025 yılında yollarda olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmen duyurdu. Milli hızlı tren 2025 yılında yollarda olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Milli Hızlı Tren’in tamamen yerli kaynaklarla üretildiğini vurguladı. Bakan Uraloğlu, trenin tasarım aşamasının bu yılın son çeyreğinde tamamlanarak montaj sürecine geçileceğini bildirdi.

Milli Hızlı Tren Projesi kapsamında, fabrika statik testleri tamamlandıktan sonra, 2025 yılının son çeyreğinde tren raylara indirilecek ve dinamik yol testlerine başlanacak.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, hızlı trenlerin yüksek konfor standartlarına göre tasarlandığını belirtti ve Milli Hızlı Tren Projesi'nin Türkiye'nin geleceği açısından stratejik bir adım olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, Türkiye'nin demir yolu araçları üretiminde kendi kendine yeterliliğe ulaştığını da dile getirdi.

"584 KİŞİLİK YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP"

Uraloğlu, Ulaştırma ve altyapı yatırımlarının meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye, artık demir yollarında teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldi. Milli elektrikli tren setleri ile 27 Mayıs 2023'te yolcu seferlerini başlattık. Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz. TÜRASAŞ tarafından üretilecek hızlı trenimiz saate 225 kilometre hıza ulaşacak. Her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 vagon bulunacak" dedi.

TÜRASAŞ tarafından üretilecek olan hızlı trenin, saatte 225 kilometre hıza ulaşacağı ve her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 vagon bulunacağı belirtildi.