Milli Sporcudan vergi isyanı! Aldığı ürüne fiyatının 3 katı vergi ödedi

Milli Sporcudan vergi isyanı! Aldığı ürüne fiyatının 3 katı vergi ödedi
Milli Sporcu Deniz Akbıyık, yurt dışından aldığı spor ürünlerine fiyatından çok vergi ödeyince duruma isyan etti. Akbıyık, sosyal medya hesabından bakanlıkları etiketleyerek “Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz” ifadesini kaydetti.

Yurttaşların üzerindeki vergi yükü katlanarak artarken Milli Yüzücü Deniz Akbıyık artan vergilere isyan etti. Akbıyık, milli takımda kullanmak için yurt dışından sipariş etti. Fransa’dan aldığı ürüne 20 euro ödeyen milli sporcu, 13 euro da kargo ücreti ödedi fakat kargosunu teslim aldıktan sonra hayrete düştü.

Aynı zamanda avukat olan Deniz Akbıyık, aldığı spor malzemesine 90 euro vergilendirme yapıldığını gördü.

erdogan-17.png

ÜRÜN FİYATININ 3 KATI KADAR VERGİ GELDİ

Akbıyık, yaşadığı duruma tepki göstererek sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı etiketledi.

Yaptığı paylaşımda, “Milli takımda kullanmak için yurtdışından spor malzemesi sipariş ettim Fransa’dan, 29€ ürün, 13€ kargosu var. Bugün kargo geldi, devletimiz 90€ vergilendirmiş. Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz?” ifadelerini kullanan Akbıyık, “Avrupa’dan gelen ürünlerde 30$ altında ise gümrük %30, hadi birkaç şey daha eklendi diyelim; 29€’luk üründen nasıl ve hangi akla hizmet 3 katı vergi doğurabilirsiniz?” dedi.

Kargo ücretini de vergilenmeye de dahil ettiklerini de belirten Akbıyık, “ Sinirden deliye döndüm sabah sabah. İlgili bakanların bu hususta herhangi bir cevabı var mı merak ediyor.” ifadelerini kaydetti.