Milliyet yazarı kedi yavrularının hangi teknikle öldürülmesi gerektiğini anlattı

Milliyet yazarı kedi yavrularının hangi teknikle öldürülmesi gerektiğini anlattı
Tercüman gazetesi eski genel yayın müdürü ve Milliyet gazetesi yazarı Hakkı Öcal, vicdanları sızlatan skandal bir açıklamaya imza attı.

Tercüman gazetesinin eski genel yayın müdürü olan, şimdilerde ise Milliyet gazetesinde yazarlık yapan Hakkı Öcal, sosyal medya hesabından skandal bir açıklamaya imza attı. Öcal, yavru kedilerin hangi teknikle öldürülmesi gerektiğini anlatırken söz konusu paylaşım tepkilerin odağı haline geldi.

AKP ve MHP oylarıyla sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın onaylanmasının ardından belediyelerde bulunan ölü köpeklerin yanı sıra hayvanlara yönelik şiddet haberleri de arttı. Manisa'da yavru kedilerin sopayla öldürüldüğü görüntüler tepkilere yol açmıştı. Kedileri öldüren şahıs tutuklanırken Milliyet yazarı Hakkı Öcal, yavru kedilerin öldürülme şeklini "vahşet" olarak tanımlayarak, başka bir öldürme yöntemi tarif etti.

Kedilerin yeni doğduklarında ve suya atılarak öldürülmesi gerektiğini anlatan Öcal, "İstenmeyen kedi yavrularını itlaf etmenin yolu, onları henüz gözleri açılmamışken su dolu bir kovaya bırakmaktır. Kürekle vurarak öldürmek, nasıl bir vahşet!" ifadelerini kaydetti. Bu ifadeler, kamuoyunda infiale yol açtı.

ocal.png

“FETHULLAH GÜLEN’İ SEVİYORUM” TWEETİ ATMIŞTI

Milliyet gazetesindeki yazılarının yanı sıra sosyal medyada yaptığı açıklamalarla da tepki çeken Öcal, aynı zamanda pelikancıların paravan şirketi olarak bilinen Bosphorus Global isimli şirketin yönetim kurulu üyesi olması ve geçmişte FETÖ hakkında övgü sözleriyle biliniyor.

2013 yılının temmuz ayında gerçekleştirdiği bir paylaşımında, FETÖ’nün "dinler arası diyalog" projesine methiyeler düzen Öcal, "Diyaloğun İslami itikadın bir rüknu olduğunu öğrettiği için FethullahGüleniSeviyorum" ifadelerini kullanarak tweet atmıştı.

dfcvx-8gcd-1.webp