Mini etek tartışmasında kan akacaktı

Mini etek tartışmasında kan akacaktı
İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bir şahıs, genç bir kızın mini etek giymiş olmasına tepki göstererek hakaretler savurdu. Kız kardeşine hakaret edilmesine öfkelenen ağabeyi ise şahısla tartışmaya başlarken olay kısa sürede kavgaya dönüştü.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde meydana gelen olayda, genç bir kız sokakta yürüdüğü sırada bir adam tarafından sözlü tacize uğradı. Mini etek giymesi nedeniyle taciz ve hakarete maruz kalan genç kızın ağabeyi, öfkelenerek adamla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken adamın eşi de kavgaya dahil oldu.

Tartışmanın büyümesiyle birlikte, kız kardeşine hakaret edilen ağabey, şahsa bıçak çekti. Çevrede bulunan yurttaşların ihbarı sonucunda, olay yerine polis ekipleri sevk edilirken ekipler, ağabeyi sakinleştirerek gözaltına aldı.

Kağıthane’de yaşanan olay, kamuoyunda tepkilere yol açarken birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Kadınlara yönelik taciz ve şiddetin ne denli yaygınlaştığı gün yüzüne çıkarken bu toplumsal olayları derinden etkileyen politik adımlar da hatırlara geldi.