MİT’ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü | Son dakika

MİT’ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü | Son dakika
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Sülaymaniye’de gerçekleştirdiği nokta operasyonunda PKK/KCK terör örgütünün sorumlularından Gülistan Tekik’i etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Bilim ve Aydınlanma Komitesi üyesi Pelin Batman kod isimli Gülistan Tekik’i Irak Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Silahşı olarak kırsal alanda faaliyetler yürütmüş olan ve PKK terör örgütü tarafından Murat Karayılan’ın özel talimatıyla sahte kimlik düzenlenen Pelin Batman kod isimli Gülistan Tekik, Irak Süleymaniye’ye gönderildi. Gülistan Tekik, Süleymaniye’de terör örgütünün propaganda ve dezenformasyon çalışmalarını yürütüyordu ve örgüt ideolojisini yayma ve örgüte katılımları artırmak ile de görevliydi.

erduvan-4.png

Deşifre olmaması için faaliyetlerini sahte kimlik ile yürüten terörist, Süleymaniye’de benzer çalışmaları yürüten diğer hücrelerden de sorumluydu. PKK’lı Tekik’in, Süleymaniye’ye yerleştirdiği bilgisini alan MİT, Tekik’i adım adım izledi ve uygun anda operasyon için düğmeye bastı. Gülistan TEKİK etkisiz hale getirildi.

GÜLİSTAN TEKİK KİMDİR?

PKK/KCK terör örgütüne 1998 yılında katılan Gülistan Tekik, örgütün içinde kritik konumlarda bulundu. Hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranma/yakalama kaydı bulunan Pelin Batman kod Gülistan Tekik, terörist Murat Karayılan’ın çok güvendiği isimler arasında yer alıyordu.

Tekik, uzun yıllar boyunca Duran Kalkan, Ferhat Abdi Şahin gibi örgüt üst düzey yöneticilerin yanında bulundu ve 2006 yılında Hakurk/Hınere bölgesinde örgüte yeni katılan örgüt mensuplarının sözde eğitim sorumlusu oldu.