Müdür yardımcısına yapılan saldırıya protesto

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda, müdür Ergin Kaya Kırbıyık’ın kadın müdür yardımcısının odasına yönelik saldırısını kınamak amacıyla bir protesto düzenlendi.

Daha önce okulda tesettürlü olmayan kız öğrenci istemediğini belirten İmam Hatip Müdürü, bu defa kadın müdür yardımcısının kapısını kırarak gündeme geldi.

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Kırbıyık’ın müdür yardımcısına uyguladığı mobbing ve kapısını kırdığı olay üzerine okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bu açıklamaya, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim İş, TÖB-SEN, Eğitim Gücü Sendikası, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, 25 Ekim 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme atamalarında, Doğa Kaycı’nın puan üstünlüğü ile Mahmut Celalettin Öktem İHOO'na atanmasına dikkat çekerek, yaşanan durumu şu sözlerle kınadı,

“Bir şekilde arkadaşımızın telefonunu bulan okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, arkadaşımıza WhatsApp mesajı ile; tayin istemeden önce neden kendisini arayıp sormadığını, okulda uyumlu bir kadro olduğunu, yeni birini istemediğini, kendisiyle görüşmeden asla eski okulundan ilişik kesmemesi gerektiğini söyler. Okul müdürü, 6 Kasım 2023’te göreve başlayan arkadaşımıza mobbing uygulamaya başlamış, açık açık arkadaşımıza orada olmasını istemediğini her fırsatta söyleyip, bunu belli edecek davranış ve eylemlerde bulunmuştur. Daha ilk günlerde odasına çağırıp, kılık kıyafetine dikkat etmesi gerektiğini, takıntılı biri olduğunu, birine taktı mı pis taktığını ifade etmiştir. Yani kindar biri olduğunu açıkça ifade etmiştir. Daha sonra okul öncesi öğrencilerinin bulunduğu katta daha uygun oda olmasına rağmen, içinde tuvaleti olan bir oda arkadaşımıza tahsis edilmiş, arkadaşımız oraya taşınmıştır ancak okul müdürünün asıl niyeti belli olmuş, yaklaşık 25 metrekare olan odanın içindeki küçük bir tuvaletin, kattaki öğretmenler tarafından kullanılması uygun görülmüştür. Daha sonra arkadaşımıza yine giriş katta eski odasının yanında revir olarak kullanılan, içinde buzdolabından yatağa kadar birçok araç gerecin olduğu odaya geçmesi istenmiştir. Arkadaşımız odanın düzenlenmesi halinde oraya geçebileceğini söylemesine rağmen, sadece yatak çıkarılıp, diğer dolap, buzdolabı gibi birçok malzemenin orada kalacağı ifade edilerek oraya taşınması gerektiği bildirilmiştir” dedi.

"ŞORT GİYEN ÖĞRENCİYE DE BAŞINI ÖRTMEYEN ÖĞRENCİYE DE MÜDAHALE EDERİM"

Erdem, okul müdürünü daha önce de tanıdıklarını belirterek, “Geçen ay veli toplantısında, ‘Şort giyen öğrenciye de, başını örtmeyen öğrenciye de müdahale ederim. Eğer bu sebeplerden dolayı psikolojisi bozulan bir öğrenci varsa, bu okula gelmemelidir!’ diyerek, büyük bir hadsizlik göstermiştir. Tüm bu yaşananlara rağmen hala aynı okulda müdürlük görevine devam etmektedir. Arkadaşımızın hem adli hem de idari şikayetleri olmasına rağmen, şu ana kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediği gözlemlenmektedir. Eğitim Sen Bursa Şubesi olarak, hazırladığımız adli ve idari şikayet dilekçemizi yarın savcılığa ve il milli eğitim müdürlüğüne sunacağız ve gelişmeleri yakından takip edeceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.