Muğla’daki yangının nedeni belli oldu! Baba oğul gözaltında

Muğla’daki yangının nedeni belli oldu! Baba oğul gözaltında
Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde orman yangını çıktı. Ekipler tarafından yangınlara müdahale sürerken yangının nedeni belirlendi. Arıcılık yapan baba ve oğlu gözaltına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, saat 13.24 de eş zamanlı olarak Yatağan Yava mahallesi ve Muğla Ula ormanlık alanda başlayan yangınlar , şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyerek sürüyor. İki yangına da karadan ve havadan müdahale devam ederken

DEV DUMAN GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında, gökyüzünü dev bulutlar kapladı. Devasa duman bulutları, yerleşim alanlarında paniğe yol açarken yangının kontrol altına alınabilmesi için büyük bir çaba sarf eden ekipler, rüzgar nedeniyle yangının daha da yayılmasını engellemek için çabalıyor.

yangin2.png

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yatağan Yava Mahallesinde çıkan yangın 2 saattir sürerken ekiplerin hava ve karadan müdahalesi de tüm hızıyla devam ediyor. Yangında 30’dan fazla içerisinde arıların bulunduğu arı kovanları da yanarak zarar görürken yangınlarla mücadele edebilmek için 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, iş makineleri ve 294 personelle yangına müdahale ediliyor.

YANGININ NEDEN BELİRLENDİ

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki orman yangınına ilişkin soruşturma başlatan jandarma, bölgede yapılan incelemelerde yangının kovanların bulunduğu noktadan çıktığını belirledi. Arıcılık yapan M.Ş. (68) ve oğlu İ.Ş. (47) gözaltına alınırken yangının, baba ve oğulun arılara körük ile duman verirken çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınan M.Ş. ve oğlunun jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği iletildi.