Murat Muratoğlu’ndan skandal sokak hayvanları açıklaması: Öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim

Murat Muratoğlu’ndan skandal sokak hayvanları açıklaması: Öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim
Sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesinin önünü açtığı için kamuoyunda katliam yasası olarak bilinen kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi. Teklife ilişkin tartışmalar sürerken, Murat Muratoğlu’nun sözleri tepkilerin odağı haline geldi.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu’nda üç gün süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Tartışmalı yasa teklifinden, ötanazi ibaresi kaldırıldı ancak, söz konusu teklifte, uyutmaya imkan tanıyan bir madde kabul edildi. Bu maddede, “Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır.” ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu kanunun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasının C bendinde ise, “Davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötanazi yapılmasına karar verilebilir. “ ifadeleri kullanılıyor. Bu maddeler kapsamında, kabul edilen yasa teklifiyle birlikte sokak hayvanlarının katledilmesinin önü açılmış oldu.

sokak-hayvanlari.png

CANLI YAYINDA SKANDAL SÖZLER

Ölüm yasasına tepkiler sürerken Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu’nun canlı yayında sarf ettiği ifadeler büyük bir tepkiye yol açtı. Muratoğlu, canlı yayında sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin konuşulduğu sırada, "Çinliler köpek yiyor. Sokak hayvanlarını öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim. Hem onlar öldürmüş olur, hem ihracat yapmış oluruz. Yalan mı söylüyorum, yemiyorlar mı? Yiyorlar" ifadelerini kullandı.

Muratoğlu’nun sözlerinin ardından Ebru Baki araya girerek, "Tamam çıkalım bu konudan" ifadelerini kullandı. Muratoğlu’nun bu sözlerine tepkiler yağdı.

murat-muratoglu-kimdir-1.webp

MURATOĞLU’NDAN YANIT GECİKMEDİ

Murat Muratoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, espriden anlamayan nesle alışkın olmadığını ifade etti ve “Çin’e, Kore’ye köpek ihraç edelim derken bunu ciddiye alan zeka sahibiyle zaten oturup konuşmam.” ifadesini kullandı.

muratoglu.jpg