Naci Görür ’den korkutan Çanakkale depremi açıklaması

Naci Görür ’den korkutan Çanakkale depremi açıklaması
Geçtiğimiz gün Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Naci Görür X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Marmara depremine işaret etti.

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, dün saat 17.39 sıralarında Çanakkale’nin Ezine ilçesi merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Halk arasında panik oluşurken deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ‘den dikkat çekici bir açıklama geldi. X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Görür, hükümet, muhalefet ve halkı uyardı.

Görür yaptığı açıklamada, “Bahçeli-Ezine/Canakkale’de 4,9 deprem oldu. Deprem Bayramiç’in güneyinde Evciler Fay Zonunda oldu. Bu zon KAF ’in orta branjina ait. Bu kol ve KAF ‘in güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında uyarıda bulunan Görür, ülkenin dört bir yanının fay hatlarıyla çevrili olduğuna dikkat çekerek, her an herhangi bir bölgede yıkıcı bir depremin meydana gelme ihtimalinin olduğunu söyledi. Bu nedenle de gerekli önemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Naci Görür’ ün yaptığı açıklama şu şekilde;

UYARI: Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği i ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle