Naci Görür “Kıyamet olur” diyerek uyardı

Naci Görür “Kıyamet olur” diyerek uyardı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olması beklenen İstanbul depremine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Siyasetçilerin hepsinin aynı olduğunu belirten Görür, “Kıyamet olur” diyerek bir kez daha uyardı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hürriyet'e gerçekleştirdiği açıklamada, yerel yönetimlerin deprem için önlem alma noktasında yetersiz kaldığını söyleyerek yerel seçimlerin öncesinde sıklıkla görüştüğü belediye yetkililerine hitaben, "Birçokları 'Yapacağım ama para yok!' diyor. Paramız olmasa bile bu sorun bizim. Eğer gerçekten derdimiz olursa devlet bu duruma müdahale eder" açıklamasında bulundu.

Belediye yetkililerini eleştiren Görür, "Siyasetçilerin hepsi aynı" ifadesini kullandı ve iktidar ve muhalefetin "tasarruf" söylemiyle depreme ilişkin alınmaıs gereken önlemlerin gözardı edildiğine dikkat çekti.

gorur.png

"Diğer konularda tasarruf edebilirsin, ancak deprem konusunda bu kabul edilemez. Yüz binlerce insanı tehlikeye atamazsınız” ifadesini kullanan Görür, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu ve özellikle İstanbul’un deprem riski taşıdığını yeniden anımsattı.

Görür, "Marmara Denizi altında aktif faylar var. Eğer İstanbul 7 ve üzeri bir depreme maruz kalırsa büyük bir yıkım yaşanır, kıyamet olur" ifadeleriyle uyarıda bulundu.

deprem.png

Açıklamasının sonunda, dayanıklı yapıların inşa edilmesinin önemini vurgulayan Görür, "Eğer doğru mühendislik hizmeti alarak inşa edilmiş bir binada oturuyorsanız sağ kalma şansınız yüksek. Ancak, bunu sağlamak için sesinizi yükseltmeli, yetkililerden hesap sormalısınız" diyerek kamuoyuna seslendi.