Naci Görür'den 17 Ağustos hatırlatması: "Beklenen büyük depreme hazır değiliz"

Naci Görür'den 17 Ağustos hatırlatması: "Beklenen büyük depreme hazır değiliz"
17 Ağustos 1999 yılında Gölcük merkezli meydana gelen depremde binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Naci Görür, Gölcük depremini hatırlatarak Marmara'da beklenen deprem için bir kere daha uyarıda bulundu.

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan fay hatları her an büyük bir deprem üretebilecek potansiyele sahipken alınmayan önlemler nedeniyle uzmanlardan her fırsatta uyarılar gelmeye devam ediyor.

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük merkezli meydana gelen depremin üzerinden 25 yıla yakın zaman geçmesine rağmen beklenen büyük Marmara depremi için halen gerekli önemlerin alınmadığını vurguladı.

"İSTANBUL HALEN HAZIR DEĞİL"

1999 Gölcük depreminin ardından Marmara bölgesi için alarm verildiğini hatırlatan Görür, "17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminden sonra bilim dünyası Marmara Bölgesi için alarm verdi ve bölgenin genelde, İstanbul’un özelde depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. Aradan 25 yıl geçti ama halen daha konuşuyoruz. İstanbul depreme hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsuratı durumunda."

istanbul-da-da-hissedilen-4-1-lik-depremin-16637681-9-amp.jpg

İstanbul'da beklenen olası deprem için hükümet, yerel yönetim ve halkın ele ele vermesi gerektiğini söyleyen Naci Görür, "Hükümet ve yerel yönetimin kararlı bir irade göstermesi, halkın ise denetim ve gözetim işlevini yerine getirmesi şart. Aksi halde millet olarak çok üzüleceğiz demektir. " dedi.