Naci Görür'den Kahramanmaraş deprem açıklaması: Çürük binalardan uzak durun!

Naci Görür'den Kahramanmaraş deprem açıklaması: Çürük binalardan uzak durun!
Sabah 9.30 saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Naci Görür, X hesabı üzerinden depremin ardından dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük bir sarsıntı yaşanmasının ardından geçtiğimiz 6 Şubat depremi akıllara gelirken bu durum endişelere yol açtı.

Jeoloji uzmanı Prof.Dr. Naci Görür X hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Görür açıklamasında, "Deprem hemen Sakçagöz fay segmanının kuzeye devamında ve olasılıkla Narlı Segmanı üzerinde. Olması normal addedilen, artçı bir deprem. Bunun da artçıları olabilir. Çürük binalardan uzak durun" ifadelerinde bulundu.

DERTLEŞME/UYARI/SİTEM

Söz konusu açıklamasının ardından yeni bir uyarı ve sitem dolu ifadelere yer verdiği tweet paylaşan Görür, "Tıpkı bu günkü gibi, bir sabah uyanırsınız, bir yerde bir deprem olmuş, binlerce kişi ölmüş. Ocaklar söner, acı, keder yurdu sarar. Televizyonlar bangır bangır bağırır, uzmanlar konuşur, halkım sokaklara dökülür, yetkililer deprem bölgesine koşuşur. Belli bir zaman sonra olanlar unutulur. Hep aynı sahne. Bıkmadınızmı? Neden DEPREM DİRENÇLİ KENTLER talep etmiyormusunuz" dedi.