Narin soruşturmasında anne, baba, kardeşleri ve amcaları dahil 21 kişiye gözaltı!

Narin soruşturmasında anne, baba, kardeşleri ve amcaları dahil 21 kişiye gözaltı!
Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili 21 kişi gözaltına alındı.

Narin Güran'ın cansız bedeninin dere yatağında bulunmasının ardından 21 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolup günlerdir aranan 8 yaşındaki kız çocuğu Narin Güran; bugün sabah saatlerinde evine 1-1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince bir çuvala içinde, dere yatağına gömülüp üzeri kapatıldıktan sonra taş ve bitkilerle kamufle edilmiş küçük kızın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Köye giriş çıkışlar kapatılırken soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

ANNE VE BABA DA GÖZALTINDA

Bizzat savcıya giden gizli tanık, isimler verdi. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanlar arasında anne, baba ve Narin'in 2 erkek kardeşi, 3 amca ve tutulu bulunan Salim Güran da bulunuyor.

AİLE BİREYLERİ DE GÖZALTINDA

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, Narin'in ailesinden de gözaltına alınanların olduğunu duyurdu.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gözaltılar ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.

Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.

Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

screenshot-2024-09-08-at-16-32-28-1-xte-yilmaz-tunc-diyarbakirin-baglar-ilcesine-bagli-tavsantepe-mahallesinde-cansiz-bedenine-ulasilan-narin-guran-evladimizin-olumunden-sorumlu-olanlarla-ilgili-sorusturma-c.webp

Soruşturmaya 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 3 Cumhuriyet savcısı daha dahil oldu.