Narin soruşturmasında yeni gözaltı

Narin soruşturmasında yeni gözaltı
Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranan Narin Güran soruşturmasında bir kişi gözaltına alındı.

Kayıp Narin Güran davasında yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı.

21 Ağustos'tan beri Diyarbakır'da aranan Narin Güran ile ilgili soruşturma kapsamında aile önce çapraz sorguya alındı. Narin'in amcası Salim Güran gözaltına alındı ve şu anda gözaltında tutuluyor.

Narin’in anne ve babasından alınan DNA örnekleri şüpheli ile karşılaştırılacak.

narin-guran-2274040.jpg

JANDARMAYA HER ŞEYİ ANLATTIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Tavşantepe Muhtarı olan S.G daha önce Amida Haber'e konuşmuştu. O açıklama şöyleydi:

“Aile olarak gerekli bilgileri jandarma ekiplerine verdik. Şu an benim bir şey söylemem doğru olmaz. Gerekli bilgileri detaylı bir şekilde jandarmaya anlattık. Tek dileğimiz yeğenim Narin’i sağ salim bulmaları. Bu vesileyle 5 gündür yanımızda olan tüm ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım güzel haber yakında gelir."

YAYIN YASAĞI GETİRİLMİŞTİ

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bir yayın yasağı kararı getirilmişti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan açıklamada, "T.C. Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29.08.2024 tarihli ve 2024/6024 D. İş sayılı kararı ile yayın yasağı getirilmiştir" denildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Minik Narin kızımızı arama çalışmaları güvenlik güçlerimizin titiz takibiyle devam ediyor. Bu süreçte soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi ve gerekli müdahalelerin etkili bir biçimde yapılabilmesi için itidal şart. Medyanın teyit edilmemiş bilgileri paylaşması, çeşitli her iddiayı haberleştirmesi konusu çocuk olan bir olayın hassasiyetini zedelemektedir. Söz konusu ailenin korunması, araştırmaların etkin bir şekilde yürütülmesi açısından getirilen yayın yasağına tüm yayıncılarımızın riayet etmesini önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.