Narin'i arama çalışmaları devam ediyor: Narin Güran ne zaman ve nasıl kayboldu?

Narin'i arama çalışmaları devam ediyor: Narin Güran ne zaman ve nasıl kayboldu?
Diyarbakır’da, Narin Güran adlı 8 yaşındaki kız çocuğundan 21 Ağustos'tan bu yana haber alınamıyor.

Türkiye, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin’den gelecek iyi haberi bekliyor.

Peki Narin Güran kimdir, ne zaman ve nasıl kayboldu? Ekipler nasıl bir arama çalışması gerçekleştirdi?

NE ZAMAN VE NASIL KAYBOLDU?

Diyarbakır Valiliği'nden kaybolan 8 yaşındaki Narin'e ilişkin açıklama

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 11 bin dönümden fazla arazi tarandı, ancak henüz somut bir sonuç elde edilemedi.

Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır Valiliği açıkladı

Güran'ın evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınları tarafından kayalıklar üzerinde fark edilen kan lekeleri nedeniyle jandarma bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları sürüyor

VALİLİK KAN LEKELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, lekelerin Narin'e ait olmadığını duyurdu. İlgili açıklama şöyle:

"Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür.

Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir."

Narin Güran'ın kaybında 7. gün: Narin Güran'a ne oldu, bulundu mu? Kan lekeleri Narin'e mi ait? - 7

NARİN'İN KAYBINDA SON DURUM

Narin Güran'ın kaybolmasının ardından yürütülen arama çalışmalarında 11 bin dönümlük bir alan tarandı. Çalışmalara katılan ve Narin'in yakın çevresinden 130 kişinin ifadelerine başvuruldu. Kaybolduğu sırada geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç detaylı bir şekilde incelendi.

Narin'in evine 60 metre mesafede bulunan saman yığını üzerinde branda kaldırılarak, afet durumlarında kullanılan yer altı görüntüleme cihazıyla tarama yapıldı.

Ekipler, samanlıkta lazer kullanarak görüntüleri inceledi. Ancak, arama sonucunda Narin'e ait herhangi bir iz bulunamadı.