Narin'in ailesiyle ilgili yeni iddialar

Narin'in ailesiyle ilgili yeni iddialar
Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri aranan 8 yaşındaki Narin'in ailesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Altan Sancar, ailenin bir yapıya bağlı olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki kız çocuğu Narin Güran'ın ailesiyle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Narin soruşturmasından iyi haber bekleyen kamuoyunun da resmi açıklama gelmedikçe tepkisi artarak büyüyor.

SIK SIK ÇELİŞKİLİ İAFDELER VERİLDİ

Gazeteci Altan Sancar Güran ailesinin bir yapıya bağlı olduğunu iddia etti. Narin 21 Ağustos günü Kuran kursuna gitmek için evden çıkmış ve o günden beri kendisinden haber alınamamıştı. Narin'in amcası Salim Güran kasten adam öldürme ve kişiyi hürriyetinden alı koyma suçlarından tutuklanmış ardından Narin hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmişti. Soruşturma devam ederken aile bireyleri sık sık ifadeye çağrılmış ve çelişkili ifadeler kaydedilmişti.

YAYIN YASAĞI BAŞLADI

Altan Sancar Sözcü TV'de katıldığı bir programda ailenin 1990'lı yıllarda bölgede güçlenen ve etkili olan bir yapıyla ilişkileri olduğunu iddia etti. Sancar "Aile üzerinde bir yapı etkili. Yayın yasağı var, adını vermeyeceğim ama biliyoruz. Son dönemde güçlendirilmeye çalışılan bir yapı demek doğru olacaktır." ifadelerini paylaştı.

NARİN'İN ARKADAŞININ PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

Ankara'dan gelen uzman bir ekip ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), bir jandarma tutanağında ortaya çıkan 12 dakikalık gizemli süreyi araştırıyor. Yapılan kamera incelemelerinde, Narin’in saat 18:47'de 9 yaşındaki bir arkadaşlarıyla konuştuğu tespit edildi. Ancak kamera kayıtlarında yalnızca arkadaşının göründüğü, Narin’in ise görüş açısı dışında kaldığı belirtildi. Bu bilgi, küçük kızın psikolog ve pedagog eşliğinde verdiği ifadeyle doğrulandı.

12 DAKİKADA NE OLDU?

Narin’in ailesi ve akrabaları, saat 15:15 ile 19:30 arasında Narin’i görmediklerini ifade etti. Ayrıca, amca Salim Güran'ın saat 18:59'da köyden ayrılarak okulun önünden geçtiği kayıtlara geçti. Bu bilgiler ışığında, Narin’in arkadaşlarıyla son görüldüğü 18:47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18:59 arasındaki 12 dakikalık süreyi aydınlatmak amacıyla özel ekipler tarafından detaylı bir araştırma yapılıyor.