Narin'in katledilmesinin ardından Sevda Demirel'den çarpıcı açıklama

Narin'in katledilmesinin ardından Sevda Demirel'den çarpıcı açıklama
Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın ardından Sevda Demirel'in açıklamaları pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Demirel, "Eğer şeriat kanunları yürürlüğe girecekse ben sonsuz kapanmaya hazırım yeter ki bunları assınlar!" dedi.

Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedinin bir dere yatağında bulunmasının ardından derin bir sarsıntı yaşadı. Küçük kızın cesedi, 19 günlük arama çalışmalarının ardından, Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde ve taşlarla örtülmüş şekilde bulundu. Bu trajik olayın ardından ön otopsi raporu kan dondurdu ve ülke genelinde büyük bir infial yarattı.

Soruşturma sürerken, ünlü isimler de sosyal medyada tepkilerini dile getirdi ancak Sevda Demirel’in açıklamaları, tepkilerin odağı oldu. Demirel, yaşanan bu korkunç olayla ilgili olarak şeriat kanunlarını çözüm olarak sundu ve bu önerisi büyük bir tartışmaya neden oldu.

Demirel’in açıklaması, "Eğer şeriat kanunları yürürlüğe girecekse ben sonsuz kapanmaya hazırım yeter ki bunları assınlar! Tabii ki çözüm! Çok ciddi bir caydırıcılık. Ben şeriat, kapanmak vs. sonsuz kabul ediyorum. Yeter ki assınlar, vinçle sallansınlar. Olmaz! Ne hayvanlara ne çocuklara ne bebeklere! Yani bunlar gerçekten insan değil bunlar. İblisin çalışanları bunlar, normal insan bunu yapmaz."

Sevda Demirel'in sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü, bu sözleri duyanlar "Akıl dışı büyük cahillik", "Şeriatı kurtuluş sanmak bu ne cahillik", "Bir hukuk devletinde adalet istemek yerine şeriat demek", "Bu cahillikle de mücadele etmemiz lazım" yorumlarında bulundu.

Ayrıca, bir hukuk devletinde adalet talep etmek yerine şeriat savunusu yapılmasının doğru olmadığı vurgulandı. Tepkiler, Demirel’in açıklamalarının sadece trajediye duyulan öfkeyi artırmakla kalmayıp, toplumda daha geniş bir cehalet sorununun da işareti olduğunu belirtiyor.