Narin'in otopsi raporu neler anlatıyor?

Narin'in otopsi raporu neler anlatıyor?
Narin Güran'ın otopsi raporu çıktı. Otopsi raporu ölüm zamanı ve şekli için neler anlatıyor?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşınsdaki kız çocuğu Narin Güran, dün sabah saatlerinde evine 1-1,5 km uzaklıkta Eğertutmaz Dere yatağında ölü olarak bulundu. Cesedi dere yatağına çuval içinde gömülmüş biçimde bulundu.

Küçük kızın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Otopsi raporunun bir kısmı açıklandı. Diyarbakır'da, Narin’in cenazesi dün sabah saat 10.50’de Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsi işlemlerine geniş bir uzman ekibi katıldı. Adli Tıp Grup Başkanı, Morg İhtisas Daire Başkanı, Adli Tıp Şube Müdürü, dört Adli Tıp uzmanı, bir patoloji uzmanı, bir sağlıkçı, üç otopsi teknikeri ve üç savcı, ayrıca Diyarbakır Barosu Başkanı da yer aldı.

CESETTE ŞÜPHELİ BULGULAR VE DETAYLI İNCELEME

Otopsi sırasında, cesetten biyolojik bulgular ve çeşitli örnekler alındı. 91 örnek toplandıktan sonra, ceset röntgeni çekildi. Röntgen sonuçlarına göre, cesedin sol bacağında diz kapağından itibaren bir kopma olduğu tespit edildi. Narin’e ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği cesedin bulunduğu çuval içerisinden çıkarıldı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere muhafaza altına alındı. Bacaktaki kopmanın nedeni, detaylı incelemelerle ortaya konacak.

ÖLÜM SEBEBİ VE ZAMANI BELİRSİZ

Tutanakta, “Uzmanların ilk izlenimlerine göre cesette ciddi anlamda çürüme başlamış, bu nedenle somut bir beyanda bulunmak mümkün olmamıştır” denildi. Gözle görülür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralaması izine rastlanmadı, ayrıca iç kanama bulgusu da tespit edilmedi.

Çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin kesin bir bilgi verilemezken, Narin’in ölüm sebebinin belirlenmesi için moleküler incelemeler ve patolojik çalışmalar yapılacak. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numunelerle detaylı analizler gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR İÇİN BEKLEYİŞ

Otopsi işlemi saat 23.15’te tamamlandı. Adli Tıp Kurumu kaynakları, kesin ölüm sebebinin en erken 15 gün, en geç bir ay içinde açıklanacağını duyurdu. Bu süreçte, Narin’in ölümüne dair daha fazla bilgi ve açıklama bekleniyor.