Numan Kurtulmuş açıkladı: Filistin Devlet Başkanı TBMM'ye davet edilecek - Son dakika

Numan Kurtulmuş açıkladı: Filistin Devlet Başkanı TBMM'ye davet edilecek - Son dakika
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na davet edileceğini açıkladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı TBMM Genel Kurulu'na davet edeceklerini duyurdu. Kurtulmuş, "Milletvekillerinin huzurunda Filistin davasını anlatacak." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, El Cezire’nin canlı yayınında yaptığı açıklamada, “İsmail Haniye’nin bu gece Tahran’da şehit edilmiş olmasını derin bir hüzünle karşıladıklarını” ifade etti. "Böylesine vahşi bir devlet terörünü lanetliyoruz." ifadesini kullanan Kurtulmuş, bunun, uluslararası hukukun hiçbir kuralına uymayan ve Gazze’de süren katliamlardan sorumlu olan İsrail’in işlediği yeni bir suç olduğunu söyledi.

abbas.png

“ABBAS'I DAVET EDECEĞİZ"

Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı TBMM’ye davet edeceklerini ifade ederek "Biz Filistinli bütün grupların birleşmesini ve Filistinli grupların yekvücut olarak bu siyonist işgale karşı mücadele etmesini yıllardır savunuyoruz. Ayrıca Netanyahu, 24 Temmuz'da ABD Kongresinde konuşturulacağı gün biz Sayın Mahmud Abbas'ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşturmak ve aynı zamanda İsmail Haniye'yi de Mecliste misafir olarak ağırlamak arzusundaydık. Ama Sayın Abbas'ın programı dolayısıyla bu gerçekleşmedi.” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki günlerde inşallah bir aksilik olmazsa Sayın Abbas'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna davet edeceğiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milletvekillerinin huzurunda Filistin davasını anlatacak.” ifadesini kullanan Kurtulmuş, söz konusu toplantıya Türkiye'deki uluslararası camianın mensuplarını da davet edeceklerini belirtti.