ODTÜ’de atanmış rektör protestosu

ODTÜ’de atanmış rektör protestosu
ODTÜ’de öğrenciler, okullarına atanan rektörü protesto ederek üniversitede rektör seçimleri yapılması gerektiğini savundu. Öğrenciler, üzerinde “Atanmış rektörler istifa etsin, rektör seçimleri yapılsın." ifadesinin yer aldığı bir pankart açtı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle okullarına atanan yeni rektör Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’e yönelik bir protesto eylemi gerçekleştirdi. ODTÜ Öğrencileri imzalı “Atanmış rektörler istifa etsin, rektör seçimleri yapılsın. Demokratik, özerk üniversiteleri mücadelemizle kazanacağız” yazılı bir pankart açan öğrenciler, sık sık “Yozgatlıgil ODTÜ’ye rektör olamaz”, “Atanmışlar gidecek, biz kalacağız” sloganları attı.

Rektörlük önünde basın açıklaması gerçekleştiren öğrenciler, atanmış rektörlere karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek “Tek adam yönetiminin baskı ve yasak zincirine bir halka daha eklendi. Kararnamelerle atanmışların değil, üniversite bileşenlerinin yönettiği bir geleceği inşa etmek için kolları sıvıyoruz” açıklamasını yaptı.