Öğretmene atama yok: İmama özel ders var!

Öğretmene atama yok: İmama özel ders var!
MEB'in okullara imamlar için özel ders hazırladığı öne sürüldü. Prof. Dr. Dilek Gözütok, yeni eğitim izlencesinin insan haklarını ihlal edebileceğini ve dini içerikli derslerin imamlar tarafından verileceğini açıkladı.

Dini içerikli “adabımuaşeret” dersi için eğitimciler, okullara atanacak olan imamlarca okutulacağı yorumunu yaptı. Miili Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni eğitim döneminde her kademenin ilk sınıfında uygulanacak.

DERS İÇERİĞİNE DAİR RAPOR HAZIRLANDI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Eğitim-İş Sendikası, yeni öğretim izlencesini hukuki süreçte kullanmak üzere bilim kuruluna ders içerikleri hakkında bir rapor hazırlattı. Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, 4. sınıfta verilecek "İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi" dersinin içeriğine dair detaylı bir rapor hazırladı.

'POLİTİKALAR ÇOCUKLARA ONAYLATILIYOR'

Yeni öğretim izlencesi üzerine yapılan eleştirilerde, Prof. Dr. Dilek Gözütok, metnin insan hakları ve vatandaşlık eğitimi açısından yetersiz olduğunu belirtti. Gözütok, bu metne uygun ders kitabı hazırlanmasının çocukların "insan haklarını öğrenme hakkını" ihlal edeceğini ve sadece çocukların mutlu ve sağlıklı yaşam haklarına odaklanıldığını vurguladı. Ayrıca, izlencede geçen "Türkiye'nin en çok yardım yapan ülkelerden biri olduğu" ifadesinin, hükümetin politikalarını çocuklara onaylatmayı amaçladığını ifade etti.

'İMAMLARA DERS HAZIRLANIYOR'

Diyanet'in geçen haftaki hutbesinde çocuklara "Adabımuaşeret" dersini seçmeleri çağrısı yapması tepki çekti. Prof. Dr. Dilek Gözütok, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullara atayacağı imamlara (manevi danışmanlara) yönelik ders hazırladığını belirtti. Gözütok, MEB’in bu derslerle dini konuları sosuyla birlikte öğrettğini ve derslerin okullarda imamlar tarafından verileceğini ifade etti.