Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşmeleri Ertelendi Son Dakika

Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşmeleri Ertelendi Son Dakika
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Genel Kurulu görüşmelerinin ekim ayına ertelendiği belirtildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri elim ayına ertelendi.

Tartışmaların odağı haline gelen kanun teklifinin 22 maddeden oluşan ilk bölümü Genel Kurul’da kabul edilmiş ve diğer görüşmeler için de bugüne tarih verilmişti. Görüşmeler, ekim ayına ertelendi.

tbmm.png

KANUN TEKLİFİNDE ÖNE ÇIKAN MADDELER

Tartışmalara yol açan kanun teklifindeki birçok madde eğitimcilerin ve yurttaşların tepkisini çekmişti. Kanun teklifinde, öğretmenlik mesleği yeterlikleri içinde belirlenen teorik ve uygulamalı dersleri içinde barındıran hazırlık eğitiminin Milli Eğitim Akademisi tarafından verilmesi bulunuyordu.

Bunun dışında, öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucunda belirlenecek tutarda her ay ödeme gerçekleştirileceği, 3 yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlerin, talep etmeleri durumunda görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacağı öngörülüyordu.

Söz konusu kanun teklifinde, öğretmen kadrolarına atananların mazerete bağlı olarak yapılacak yer değiştirmeler dışında 1 yıl süreyle yer değişikliği yapamayacağı maddesi de bulunuyordu.