Okul servislerinden UKOME kararına rağmen dev zam

Okul servislerinden UKOME kararına rağmen dev zam
Okul servisleri, enflasyonu ve giderek artan maliyetleri gerekçe göstererek UKOME’nin kararına rağmen ücretlerde zam yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim yılı için belirlenen servis ücretleri, UKOME toplantısında “en kısa mesafe 23 bin lira” olarak belirlenmişti fakat bazı özel okullar ekstra hizmetleri gerekçe göstererek bu ücreti 70 bin TL seviyesine kadar yükseltti.

NTV’de yer alan habere göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için servis ücretleri belirlendi. Rehber-personel masraflarının da dahil edildiği ücretler, en kısa mesafe için yıllık yaklaşık 23 bin TL, en uzun mesafe için ise yaklaşık 55 bin TL olarak belirlendi. UKOME’nin gerçekleştirdiği yüzde 16 oranındaki zam bazı özel okullarda yüzde 80’e kadar yükseltildi.

ukome.png

Ancak UKOME’nin geçen yıla göre yaptığı yüzde 16 oranındaki zam, bazı özel okullarda yüzde 80’e kadar çıkarıldı. Özel okulların birçoğunda servis ücretleri daha netleşmemişken zincir bir özel okulda geçtiğimiz yıl 39 bin lira olan en kısa mesafe ücreti, bu yıl 71 bin liraya çıkarıldı.

UKOME tarafından yapılan zam, servis şoförleri tarafından yetersiz bulundu.