Ömer Çelik’ten İsrailli bakana sert sözler! | Son dakika

Ömer Çelik’ten İsrailli bakana sert sözler! | Son dakika
Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a sert sözlerle yüklendi. Çelik, Katz’ın kendisine Hitler’in Dışişleri Bakanı’nı rol model olarak seçtiğini ifade etti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın "Batı Şeria halkı, Gazze'de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmeli" ifadelerine sert sözlerle tepki gösterdi. Çelik, konuya dair gerçekleştirdiği açıklamada, "Katz'ın, Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'u kendisine rol model olarak seçtiğine hiç şüphe yok.” ifadesini kaydederek “Bu katliam şebekesinin hedefi tüm insanlıktır. Bu şebeke durdurulmadığı sürece, insanlık tehdit altındadır.” söyleminde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kabinesinin insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmadığı sürece, insanlık adına hiçbir değerin hayatta kalamayacağını ifade eden Çelik, “Dünün Nazileri karşısında susmanın utancını yaşayanlar, bugünün Nazilerine boyun eğmenin utancını tekrar yaşamamalı.” açıklamasında bulundu.

elmadag-4.png

NELER OLMUŞTU?

İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği operasyonun ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerin 'geçici olarak tahliye edilebileceği' mesajını vermişti.

Katz’ın İbranice yaptığı paylaşımda, "IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) akşamdan bu yana orada oluşturulan İslamcı-İranlı terör altyapılarını engellemek için Cenin ve Tulkerim mülteci kamplarında yoğun çalışma yürütüyor. İran, Gazze ve Lübnan modeline göre, teröristleri fonlayıp silahlandırarak ve Ürdün'den gelişmiş silahlar kaçırarak Batı Şeria'da İsrail'e karşı bir terör cephesi oluşturmak için çalışıyor.” ifadelerini kaydetmişti.

“Bu tehditle Gazze'deki terör altyapısı ile başa çıktığımız gibi başa çıkmalıyız; buna Filistinlilerin geçici tahliyesi ve ne gerekliyse o da dahil.” ifadesini kullanan Katz, bu savaşı kazanmaları gerektiğini kaydetmişti.