Önemli havayolu şirketlerinden Atlasglobal'in iflası Yargıtay tarafından onandı

Önemli havayolu şirketlerinden Atlasglobal'in iflası Yargıtay tarafından onandı
Türkiye’nin önemli havayolu şirketlerinden biri olan Atlasglobal 2021 yılının Haziran ayında iflas etmişti. Sürüncemede olan iflas süreci tamamlandı. Yargıtay’dan onama kararı çıktı.

Atlasglobal 2021 yılında deyim yerindeyse göklerdeki şöhretine son vermek zorunda kalmıştı. 17 Haziran 2021 tarihinde Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflasına karar vermişti. Sonrasında istinafa giden dava dosyasını inceleyen mahkeme dosyada konuyla ilgili yeterli donenin olmamasından ötürü kararın kaldırılmasına hükmetmişti.

DOSYA İSTİNAFA TAŞINDI

İstinaf mahkemesi dosyayı ticaret mahkemesine uygun şekilde yargılama yapılması gerekçesiyle tekrardan gönderdi. Böylelikle 2022 yılının Eylül ayında Atlasjet için verilen iflas kararı bozulmuştu, ardından da 2023 yılı Ocak ayında bir duruşma daha yapıldı. Alınan iflas kararı İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından tekrardan incelendi. Bu incelemeyle Bölge İdare Mahkemesince eksik görülen maddelerin aslında eksik olmadığı, başka bir husus kalmadığı için de yargılamanın bittiği vurgulandı. Böylelikle İstinaf Mahkemesince kaldırılan iflas kararı Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından tekrardan onanmış oldu.

YARGITAY OY BİRLİĞİYLE SON NOKTAYI KOYDU

Devamında da Yargıtay’a taşınan dosya, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından yapılan incelemeler sonrasında iflas kararı onandı. Yargıtay iflas kararını oy birliğiyle onadıktan sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi’ne göndererek Atlasglobal şirketinin iflasını resmen tescillemiş oldu.

iflas1.jpg