Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Akbelen Ormanı'nda ağaçları katleden YK Enerji'ye takdir belgesi verildi

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Akbelen Ormanı'nda ağaçları katleden YK Enerji'ye takdir belgesi verildi
Orman Genel Müdürlüğü Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları'ndaki ağaçları katleden firmaya takdir belgesi verdi. Belgenin verilme gerekçesi, firmanın başka yerlerde ağaçlandırma çalışmaları yapması.

Orman Genel Müdürlüğü, (OGM) Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları'nı maden sahasını genişletmek için katleden YK Enerji firmasına takdir belgesi verdi. Tüm tepkilere rağmen Akbelen Ormanları'ndaki ağaçları kesen Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Şirketi "ağaçlandırma projeleri" gerekçe gösterilerek takdir belgesine layık görüldü.

ao2.jpg

OGM tarafından, başka yerlerdeki ağaçlandırma projelerine imza atan YK Enerji firması; bu çalışmalarından ötürü takdirle karşılandı.

Takdir belgesini Orman Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mutlu Turan takdim etti. Belgeyi YK Enerji firması adına Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık aldı.

ao3.jpgBurak Işık kendilerine takdim edilen takdir belgesini aldıktan sonra, "Ülkemizin değerli kurumlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğü ile 3 yıldır ağaç dikimi yapıyor, sadece faaliyet sürdürdüğümüz kent Muğla ile sınırlı kalmayıp Türkiye'nin çeşitli noktalarına da ağaç dikiyoruz" dedi. Şirketin Limak Holding ile de arasında ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ olduğu ortaya çıkmışken, Işık " İmzaladığımız protokol kapsamında söz konusu ağaçların seçimi ve dikimi Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor, biz de gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Hedefimiz 2025'te 5 milyon ağacı toprakla buluşturmak" açıklamasını yaptı.