Orman yangınlarının yol açtığı hasar havadan görüntülendi

Orman yangınlarının yol açtığı hasar havadan görüntülendi
İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçeleri ile Bolu'nun Göynük ilçesinde kontrol altına alınan yangınların verdiği zarar havadan görüntülendi.

Bolu'nun Göynük ilçesinde bulunan Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos günü öğle saatlerinde çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda 72 saatin ardından söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması başlatılırken yangında zarar gören ormanlık alan havadan görüntülendi.

yngin2.png

İZMİR'DE YANGINLARIN ARDINDAN YÜREK BURKAN MANZARA

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Karatepe mevkisinde 15 Ağustos Perşembe günü başlayan yangın,hava ve karadan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangından etkilenen alanlar, gri ve siyah renge büründü.

Dron ile çekilen görüntülerde, zarar gören ormanlık alan ve ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar yer aldı. Yangın bölgesinde helikopter ve yer ekipleri soğutma işlemlerini sürdürüyor.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşmış ve yangın sonucunda 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmış, 3 mahalle de tahliye edilmişti.

yngin3.png