Ormanlar yanarken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AKP toplantısında

Ormanlar yanarken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AKP toplantısında
Türkiye’nin dört bir yanında ormanlar yanarken ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’ Murat Kurum, AKP tarafından düzenlenen toplantısına katıldı.

Türkiye günlerdir, ülkenin dört bir yanını saran orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İzmir, Manisa, Aydın, Bolu, Karabük gibi illerde çıkan yangınlara müdahaleler sürüyor. Geçtiğimiz gün 8 farklı noktada yangınlar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AKP toplantısına katıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AKP Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Kurum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Bu dakikaları sosyal medya hesabından paylaşan Kurum’a tepki yaptı.

ekran-goruntusu-2024-08-17-152651-oe85.webp

NE ANLATTI?

Kurum, söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmeye yemin ettiklerini ve yarınların bugünden daha iyi olması için mücadele verdiklerini ileterek "Türkiye, daima iki zihniyetin mücadelesine sahne olmuştur. Bugün halen kendi ülkesine dair herhangi bir hedefi olmayanlarla Türkiye Yüzyılı hedefine koşanların; derdi Türkiye olanlarla siyasi ikbal peşinde koşanların mücadelesi devam etmektedir. Millet için bedel ödeyenlerle rahat odalarında oturup seyredenlerin mücadelesi sürmektedir.” ifadelerini kaydetti.

“Bizim kimseyle kişisel bir derdimiz yoktur. Bizim derdimiz deprem bölgesine gelip 'Afetzede kardeşlerimize bedava konut yapacağız' deyip sözünü unutanlarladır, afetzede kardeşlerimizin boynunu bükenlerledir.” ifadelerini kullanan Kurum, tek bir kişinin bile AKP ve Cumhur İttifakı dışında hiçbir partiden umut beslemediğini iletti.

Kurum, konuşmasında, “Umut, AK Parti'dir. Umut, bu milletin 15 Temmuz meydanlarında kurduğu Cumhur İttifakı'dır. Umut, bizim teşkilatlarımızdır." ifadelerini kaydetti.