Oy yoksa hizmet de yok! AKP’nin kaybettiği Elmadağ’da tren seferleri durdu

Oy yoksa hizmet de yok! AKP’nin kaybettiği Elmadağ’da tren seferleri durdu
AKP’nin 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin öncesinde başlattığı proje durduruldu. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni seferleri, “Talep yok” denilerek sonlandırıldı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminden 5 gün önce, “Elmadağ’a sözümüzü tuttuk” sözleriyle açılan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin seferleri durduruldu. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle 25 Mart günü resmen açıldı.

Bakan Uraloğlu, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, Elmadağ’a verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti ve trenlerin bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı. Söz konusu tren hattının açılmasından 5 gün sonra, yerel seçimler yapıldı ve Elmadağ’ı yüzde 54 oy oranıyla CHP’nin belediye başkan adayı Barış Özcan kazandı.

elmadag-1.png

SEÇİM BİTTİ SEFERLER SONLANDIRILDI

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), geçtiğimiz gün dikkat çeken bir karar aldı ve Ankara-Elmadağ arasında sefer yapan Elmadağ Bölgesel Treni’nin, “Yeterli yolcu talebi olmadığı” gerekçesiyle 31 Ağustos’tan sonra çalıştırılmayacağı açıklandı. Alınan bu karara tepki gösteren CHP Milletvekili Ulaş Karasu, hattın kapatılmasına gerekçe olarak gösterilen, “Talep yok” iddiasını yalanlayarak “Yerel seçimden hemen önce, bu hattın açılışını Ulaştırma Bakanı yaptı. Bakan, ‘Yolculukların en konforlusu’ diye hattın reklamını da yaptı” ifadelerini kaydetti.

Hattın kapatılarak Elmadağ halkının cezalandırıldığını belirten Karasu, “Akıllarınca Elmadağ’ın tercihini cezalandıracaklar. Demek ki milletin vergileriyle yapılan hizmetler AKP’nin seçim kozu olmuş. Dünyanın hiçbir yerinde, insanlar mağdur edilerek bir çalışma yapılmaz.” açıklamasında bulundu.

Karasu, gerekirse günde 6 olan sefer sayısının azaltılmasını ileterek “Mağduriyeti giderin. Hattı niye kapatıyorsunuz? Hat kapatılınca 40-45 dakika olan ulaşım, özel araçlarla karayoluna yığılacak ulaşım süreleri uzayacak, trafik oluşacak.” dedi.