Özgür Özel Burdur'da köpek sahiplendi! Genel Merkez'e götürecek

Özgür Özel Burdur'da köpek sahiplendi! Genel Merkez'e götürecek
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da köpek sahiplendi. Özel, Mayıs ismini taşıyan köpeği Genel Merkez’e götüreceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin "babaevi" olduğunu kaydetti ve "Bu partiyi, yıllarca babaevinin bacasını tüttüren sizlerle beraberiz. Ama babaevi herkese ait. Herkes babaevine doğuyor. Büyüyünce, bir büyüğüne gidiyor, kimi küçüğüne razı oluyor. Kimi ırakta oturuyor, kimi yakında oturuyor." açıklamasında bulundu.

Partisinin il başkanları toplantısı için Burdur’a gelen Özel, CHP Burdur İl Başkanlığını ziyaret etti. Özel’e, ziyaretten önce bir yurttaş, ziyaret Özel'e sahipsiz bir köpek yavrusu hediye etti. Parti binasının balkonundan partililere hitap eden Özel, belirli aralıklarla bu balkondan konuşmalar yaptığını ifade etti ve il başkanlarının "Bu da bizim balkon konuşmamız." dediğini söyledi.

CHP'nin "babaevi" olduğunu kaydeden Özel, "Herkes biliyor ki başı sıkıştığında orada yeri var onun. Neden? Çünkü tapusu ne bende ne Kemal Bey'de ne rahmetli Ecevit'te vardı ne İnönü'de. Tapu, hem hepimizin hem de hiçbirimizin değil. Çünkü bir kişiye kayıtlı tapu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kayıtlı." açıklamasında bulundu.

ozel2-1.png

“İKTİDARDA HALKIN İKTİDARI YOK”

Özel, sabah ziyaret ettiği fasulye tarlasında, toplayanın da toplatanın da götürenin de mutlu olmadığını gördüğünü ifade ederek burada 8 liraya üretilen fasulyenin İstanbul'da 120, Didim'de 200 liraya satıldığını belirtti. Özel, fasulye 120 liraya satılırken birilerinin para kazandığını, 8 liraya üreticinin ise ezildiğini vurguladı ve "Sebebi şu, iktidarda halkın iktidarı yok. O köylünün, fasulye üreticisinin kabak üreticisinin domates üreticisinin partisi iktidarda değil. 13 liraya süt imal ediliyor. Sütün maliyeti 13 lira. 8 liraya süt alıyorlar. En çok denetlense en iyi süt 15 lira o da maliyetini kurtarmıyor.” ifadelerini kaydetti.

Sütün bugün 13 liraya satılması için çiftçinin 8 liraya yem alması gerektiğini dile getiren Özel, “600 liradan yem alıp 8 liradan süt satıyorlar. Böyle olunca bu sefer bütün anaçlar bıçak altına gidiyor, kesiliyor. Sonra 'Türkiye'de beslenme sorunu var. Türkiye'de tarım ürünlerinde sorun var. Ne yapalım? İthalatına izin verelim.” ifadelerini kullandı.

Özel, iktidarın çiftçiyi baştan korumadığını, kaybettiğini belirtirken “Bugün iktidar 8 liraya tarlada fasulye satılıp tüketicinin 80 liraya yemesine mani olamıyorsa bu ülkede halkın iktidarı yoktur." dedi.

“EMEKLİDEN 5 KİLO KIYMA PARASI ÇALDILAR”

Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerden önce yaptığı 105 mitingde emeklinin sorununu anlattığını ve 10 bin TL’ye geçim olmayacağını söylediğini belirtti. Emekli maaşının bugün 12 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade eden Özel, "Beğenmediğimiz 10 bin lira ile ocakta 25 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün verdiği 12 bin 500 lira güya zamlı maaş ile 20 kilo kıyma alıyor. Emeklinin ocak ayında isyan ettiği maaşından bile ayda 5 kilo kıyma parası çaldılar enflasyon oyunlarıyla." açıklamasında bulundu.