Özgür Özel: Kitlelerin Sesi Duyulmazsa Seçimden Başka Bir Çare Yok

Özgür Özel: Kitlelerin Sesi Duyulmazsa Seçimden Başka Bir Çare Yok
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan sorunlara değinen Özel, dikkat çeken bir erken seçim mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HaberTürk’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce yaptığı erken seçim çağrısını tekrarlayan Özel, "Kitlelerin sesi duyulmazsa seçimden başka bir çare yok" ifadesini kullandı. Özel, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin yıldönümü hakkında ise, "CHP iktidar olduğunda kurumları ele geçirmeye değil, bir daha ele geçirilemeyecek şekilde düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor" açıklamasında bulundu.

"Burası Meclis, Meclis demek halkın iradesi demek. Anayasa'ya göre seçimlerin yapıldığı, o seçim sonuçlarına göre kendiliğinden toplanan bir Meclis'teyiz. Halkın iradesi neyse onun üstünde hiçbir şey olmaması gerekir. “ ifadelerini kaydeden Özel, tüm darbecilerin hedefinin her zaman Meclis olduğunu ifade etti ve Kamer Genç’in sözlerini anımsattı.

ozel-2.pngÖzel, “ Rahmetli Kamer Genç, 'bunlar bir gün başınıza bela olur' demişti. O günlerde devletin elindeki istihbarata göre bunlar bir darbeye kalkışabilirler bilgisi vardı.” ifadelerini kullanırken o zamanlarda 33 bin subay olduğunu ve bunlardan 11 bininin FETÖ'cülükten ordudan atıldığını belirtti.

Özel yaptığı açıklamada, 100 kurmay subaydan 84’ünün terör örgütü ile bağlantılı olduğunu vurguladı ve “Bunlar sistematik bir şekilde yıllardır bugüne hazırlanıyormuş. Askeri Şura yaklaşıyordu ve bunlar planlarını öne çekti. Gece 3'te yapacakları darbeyi bir subayın MİT'e ihbarda bulunmasıyla saat 21'e çektiler.” söyleminde bulundu.