Özgür Özel'den belediye başkanlarına çağrı: Katliam yasasını uygulamayın

Özgür Özel'den belediye başkanlarına çağrı: Katliam yasasını uygulamayın
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesini içeren katliam yasası için AYM’ye başvuracaklarını ifade ederek bütün belediye başkanlarına yasayı uygulamama çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından katliam yasasına dair önemli bir açıklama gerçekleştirdi. AKP ve MHP oylarıyla Meclis’te kabul edilen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan katliam yasası için Anayasa Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” başvurusu yapacaklarını belirten Özel, CHP olarak 180 sayfalık kapsamlı bir dilekçe hazırladıklarını ifade etti.

ozel2.png

HÜKÜMLERİ UYGULAMAMAYA DAVET EDİYORUM

Yaptığı açıklamada, bütün belediye başkanlarına, söz konusu yasanın hükümlerini uygulamama çağrısında bulunan Özel, "Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır" ifadesini kullandı. Özel, tüm itirazlara rağmen katliam yasasının Meclis’ten geçtiğini anımsatarak “Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin hızla iptal kararı vereceğine inandığını ifade eden CHP lideri, “O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır.” açıklamasında bulundu.