Paris'te Türk Tiyatrosu: Oyun Atölyesi'nden Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'lı Kel Diva

Paris'te Türk Tiyatrosu: Oyun Atölyesi'nden Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'lı Kel Diva
Paris Kültür Sanat'ın organizatörlüğünde 21 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin en köklü ve nitelikli tiyatrolarından biri olan Oyun Atölyesi'nin Kel Diva oyunu Paris'te sahne alacak. Ionesco'nun kült absürt oyunuyla Oyun Atölyesi Paris'i büyülemeye hazır.

TÜRK TİYATROSU PARİS'TE SAHNE ALIYOR: OYUN ATÖLYESİ'NDEN HALUK BİLGİNER VE ZUHAL OLCAY'LI "KEL DİVA" OYUNU

kd1.jpg

Türk tiyatrosunun duayen isimleri Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay, birlikte kurdukları "Oyun Atölyesi" ile Paris'te sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 21 Eylül 2024 tarihinde, Paris'in kalbinde yer alan Gymnase Marie-Bell Tiyatro Salonu, absürd tiyatronun en önemli eserlerinden biri olan "Kel Diva"ya ev sahipliği yapacak.

PARİS KÜLTÜR SANAT'TAN YENİ SEZONA GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ

kd3.jpg

Uzun yıllardır sinema, müzik ve tiyatro alanında düzenlediği nitelikli organizasyonlarla tanınan Paris Kültür Sanat, yeni sezonun açılışını etkileyici bir etkinlikle taçlandırıyor. Ali İnan yönetimindeki kuruluş, bu özel gecede; Türk tiyatrosunun önde gelen sanatçılarını Parisli izleyicilerle buluşturacak.

YILDIZ KADRO İLE UNUTULMAZ BİR GECE

Sahnelediği kaliteli prodüksiyonlarla adından söz ettiren Oyun Atölyesi, "Kel Diva" oyununda yalnızca Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'ı değil, aynı zamanda başarılı oyuncular Yiğit Özşener, Özlem Zeynep Dinsel, Gözde Kırgız ve Kıvanç Kılınç'ı da seyirciyle buluşturacak. Tek perdelik ve 80 dakika sürecek olan oyun, seyircilere absürdizmin derinliklerinde bir yolculuk vaat ediyor.

AVRUPA TURNESİNİN PARLAYAN DURAĞI: PARİS

14 Eylül'de Avrupa turnesine başlayacak olan Oyun Atölyesi, Paris'teki performansıyla turnenin en dikkat çeken duraklarından birine imza atacak. Sadece bir kez sahnelenecek oyun saat 20.30'da başlayacak ve tiyatro tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunacak. Biletler, çevrimiçi platformlar üzerinden satışa sunulmuş durumda ve yoğun ilgi görüyor.

ABSÜRDİZMİN ETKİLEYİCİ İSMİNDEN KÜLT BİR ESER: "KEL DİVA"

kd4.jpg

Eugène Ionesco'nun kaleme aldığı ve Hasan Anamur'un Türkçeye kazandırdığı "Kel Diva", sıradan bir İngiliz burjuva ailesinin günlük hayatını absürd bir bakış açısıyla ele alıyor. Yönetmenliğini Muharrem Özcan'ın üstlendiği oyunda, Kerem Çetinel'in tasarladığı dekor ve ışık düzeni ile Makbule Mercan'ın kostüm tasarımları dikkat çekiyor. Müzikleri Tolga Çebi tarafından bestelenen oyun, seyircilere gerçeklik ve saçmalık arasındaki ince çizgide unutulmaz anlar yaşatacak.

EKİBİN PERDE ARKASINDAKİ EMEKÇİLERİ

Oyun, sahne önündeki parlak performansların yanı sıra sahne arkasındaki güçlü ekibiyle de dikkat çekiyor. Hareket düzenini Utku Demirkaya'nın şekillendirdiği prodüksiyonun yönetmen yardımcıları Mithat Ozan Küren, Kader Karadeniz, Eda Yavaş ve Gözde Demirtaş olarak görev alıyor. Video tasarımı AfterworkVardal Caniş tarafından hazırlanırken, oyun fotoğrafları Ayşegül Karacan'ın objektifinden izleyiciye ulaşıyor.

OYUN HAKKINDA

kel-diva.jpg

Kel Diva
(Tek perde; 80 dakika)

Bir İngiliz burjuva ailesi, İngiliz koltuklarla döşenmiş oturma odası. Bir İngiliz akşamı.

Yıkımın ortasında Bay ve Bayan Smith, ellerinde kalan son İngilizlik kırıntılarıyla Bay ve Bayan Martin'i evlerinde ağırlamaya hazır. Peki evde en ufak bir patlama başlangıcı bile yokken Hizmetçi Mary, İtfaiye Şefi'ne ne hakla şiir okuyor?

Onlar Londra dolaylarındaysa bizi delirten kim? Bu kadar yabancılaştıran ne? Diva aslında bizim gerçeğimiz, peki saat kaçta gelecek? Bu karışıklığı sürdürmek de ne ola ki?

Bilmeye çalışmayalım. Her şeyi olduğu gibi bırakalım. (mı?)

Eugène Ionesco'nun, olağanüstü kaleminden çıkan soyutlama ve absürdizmin kusursuz bir şekilde harmanlandığı bu oyun; Kel Diva adıyla bu sezon Oyun Atölyesinde (mi?)

DETAYLI BİLGİ VE BİLET TEMİNİ

12 yaş ve üzeri izleyicilere hitap eden "Kel Diva" hakkında detaylı bilgi için tiyatronun web sitesi www.oyunatolyesi.com incelenebileceği gibi https://www.theatredugymnase.com/spectacles/kel-diva - https://www.billetreduc.com/351257/evt.htm?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwrKu2BhDkARIsAD7GBosavgRwpGWScy7YDRMKRMnsy-l7vv4d9ZUai0zmY2vg7L_ovQoKuwQaAsonEALw_wc adreslerinden de bilet alınabilir.