Pay sahibinden Yapı Kredi’ye dava

Pay sahibinden Yapı Kredi’ye dava
Bir pay sahibi, Yapı Kredi’nin 29 Mart’taki genel kurul kararlarına dava açtı. Davanın, kararların iptali ve özel denetçi aranması için açıldığı belirtilirken duruşma tarihinin beklendiği kaydedildi.

Yapı Kredi Genel Kurulu tarafından 29 Mart 2024 tarihinde alınan kararlar, bir pay sahibi tarafından dava edildi. Dava, gündem dışı konuların gündeme alınmaması ve bazı kararların iptal edilmesi istemiyle açılırken İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüleceği iletilen davanın ilk duruşması bekleniyor. Yapı Kredi, konu hakkında, bütün yasal haklarını kullanacağını duyurdu.

29 Mart günü gerçekleştirilen genel kurulda, gündem dışı konuların eklenmemesi üzerine bir pay sahibi Yapı Kredi’ye dava açtı. Söz konusu davanın, 7 ve 9 numaralı gündem maddelerine dair kararların iptal edilmesini içerdiği ifade edilirken pay sahibinin, özel denetçi atanmasını talep ettiği ortaya çıktı.

banka2.png

DAVANIN DETAYLARI

Dava, İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2024/385 esas numarası ile açılırken henüz davanın ilk duruşması için bir tarih belirlenmedi. Yapı Kredi, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, Türk Ticaret Kanunu, BDDK ve SPK düzenlemelerine uygun hareket ettiğini kaydetti.

Yapı Kredi, dava sürecinde yatırımcı haklarını korumak için tüm yasal haklarını kullanacağını belirtirken davanın seyrine göre kamuoyunu bilgilendireceğini duyurdu. Banka, ayrıca sermaye piyasası düzenlemelerine uygun hareket ettiklerini ifade etti.