Pilot olmak için kesenin ağzı açılmak zorunda: Maliyet 10 Milyon TL

Pilot olmak için kesenin ağzı açılmak zorunda: Maliyet 10 Milyon TL
Prestijli ve ülke genelindeki maaş skalalarına oranla yüksek gelirli olarak değer gören pilotluk için eğitim maliyetleri cep ve el yakıyor. TÜİK'in verilerine göre en yüksek kazanç sağlayan mesleklerden biri olan pilotluğun eğitim masrafları cep yakıyor.

Türkiye'de pilotluk eğitimi almak son yıllarda oldukça revaçta olmaya başladı. Özellikle ülkenin ekonomik durumunun vahameti "görece" daha fazla kazandıran meslekleri cazip kılmaya başladı. Pilotluk da bu mesleklerden bir tanesi ancak pilotluk eğitimi almak isteyenlerin önünde çok ciddi bir maliyet söz konusu. 10 milyon TL gibi bir bedelin pilot olma yolunda ödenmesi gerektiği, eğitimlerin daha ucuz olamayacağı vurgulanıyor.

pilot2.png

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, pilotluk en yüksek kazanç sağlayan mesleklerden biri olarak öne çıksa da ancak bu mesleği profesyonel icra etmek için alınan eğitim maliyet açısından son derece külfetli.

pilot3.png

TÜİK'in yayımladığı yükseköğretim istihdam göstergelerine göre, pilotluk bölümü kazanç açısından listenin zirvesinde bulunsa da bu getirisi yüksek mesleğin eğitim maliyetleri ve uçuş ücretleri son derece yüksek. Orta ve dar gelirli için bu eğitimi almak pek de kolay durmuyor.