Polat Polat için karar açıklandı

Polat Polat için karar açıklandı
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı Polat ailesi için taleplerini açıkladı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı talebini sundu. Polat ailesi için adli kontrol şartının ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması istemi iletildi. Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluğunun devamı talep edildi. Hakim tutuklu sanıklara ilişkin kararı yarın sabah saat 10.30'da açıklayacak.

BİRDEN FAZLA SUÇTAN YARGILANIYORLAR

19086271-728xauto.webp

Sanıklar, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet' suçlarından yargılanıyor.

ENGİN POLAT SEGBİS ARACILIĞIYLA KATILDI

Tutuksuz sanıklardan Sıla Doğu, Dilan Polat ve Can Doğu, duruşma salonunda hazır buldu. Tutuklu yargılanan Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat, SEGBİS (ses ve görüntü bilişim sistemi) aracılığıyla katıldı. Polat ailesinin avukatı Ahmet Gün de duruşma salonunda yerini aldı.

TUTUKLU SANIKLARIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMI İSTENDİ

Sanık avukatlarından Sevinç Horuz'un savunma yaptığı duruşmada, "Kara kutu" olarak bilinen tutuksuz sanık Mustafa Özalp’in de savunması alındı. Savcı, tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının kaldırılmasını ve yurtdışına çıkış yasaklarının sürdürülmesini talep etti. Ayrıca, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk hallerinin devamını istedi.