Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Akdeniz depremlerinin ardından 'Sağlam yapı' uyarısı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Akdeniz depremlerinin ardından 'Sağlam yapı' uyarısı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz'deki depremlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Akdeniz, sarsıntılarla adeta bir beşik gibi sallanmayı sürdürüyor. Antalya'da hissedilen depremler tedirgin ederken vatandaşlar, "Akdeniz'deki bu depremler, büyük bir sarsıntının habercisi mi? Depremler sürecek mi? Başka hangi bölgelerde deprem olasılığı var?" sorularını merak ederken, Ahmet Ercan'dan uyarılar geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Akdeniz depremlerinin ardından 'Sağlam yapı' uyarısı - Sayfa 2

Dün Akdeniz'de art arda gerçekleşen depremler sonrasında yer bilimcilerden gelen açıklamalar sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz'de önceki gün 4.1, 4.2 ve 4.5 büyüklüğünde üç depremin meydana geldiğini bildirdi.

aa.jpg

AHMET ERCAN'DAN UYARDI

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ercan, Yeryuvarında üç kent; San Fransisko, Tokyo, İstanbul depremini bekliyor. Tokyo koca(mega)depremini bekliyor olabilir. Ancak İstanbul'da yaşanan deprem süresi için hiç bir gösterge yok. Güçlü yapılar için önce güçlü ekonomi. Yoksul döngüsel deprem afete dönüşüm. dedi.

ahmetercan.jpg

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz'deki deprem hareketliliğine dair sosyal medya üzerinden bazı değerlendirmeler yaptı.

Ercan, özellikle Girit-Rodos-Fethiye hattına dikkat çekerek, bölgedeki yapıların sağlam olması gerektiği konusunda uyardı.

Ercan paylaşımında şunları kaydetti:

"Afrika’nın Ege Yayı boyunca kaktırma hızı artmış, depremler Girit-Rodos-Fethiye kuşağında, ayrıca Teke Yarımadası'ndan Çanakkale’ye dek depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır. Ancak İvedi bir uyarı için veri yok. Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir."