ROKETSAN mühendisinin ölümünden Eski İçişleri Bakanı da şüpheli

ROKETSAN mühendisinin ölümünden Eski İçişleri Bakanı da şüpheli
Evinde ölü olarak bulunan ROKETSAN mühendisi Yusuf Serdar Yücel'in babası Ahmet Yücel, "Oğlum intihar etmedi, infaz edildi" dedi. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan "Ölümünün ardındaki karanlığın aydınlatılması için soruşturma derinleştirilmeli" dedi.

ROKETSAN'da yazılım mühendisi olarak görev yapan 25 yaşındaki Yusuf Serdar Yücel, Ankara’daki evinde ölü bulundu.

Arkadaşlarının kendisinden haber alamaması üzerine polise haber verilmesiyle eve giren ekipler, Yücel’in cansız bedenine ulaştı.

NTV'nin yaptığı habere göre; ölüm sebebinin "sodyum nitrat içerek intihar" olduğu öne sürüldü. Ancak soruşturma sürüyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Yücel’in sodyum nitratı internetten kendi kredi kartıyla aralık ayında sipariş ettiği belirlendi. Evde hırsızlık izine rastlanmazken, herhangi bir intihar notu da bulunamadı. Yücel'in borsada da işlemler yaptığı öne sürüldü.

Yusuf Serdar Yücel’in emekli polis olan babası Ahmet Yücel ise oğlunun intihar etmediğini, infaz edildiğini söyledi.

KRT'ye konuşan Baba Yücel, şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum intihar etmedi, infaz edildi. İntihar edecek biri deği. Mesleki yıllarımda beraber görev yaptığım konunun uzmanı arkadaşlarla baştan başa baktık. Bizim tahminimiz silah zoruyla etkisiz hale getirildiği ve ölümüne sebep olan madde poşetle yüzüne geçirilmiş."

Eski İçişleri Bakanı'ndan çağrı

Nefes.com.tr'den Aytunç Erkin'e konuşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ROKETSAN mühendisi Yücel’in ölümüyle ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi çağrısında bulundu.

ASELSAN mühendisleri ve Isparta uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık’ın ölümlerine dikkat çekti. Tantan, TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Tantan şunları söyledi:

“Roketsan mühendisimiz Yusuf Serdar Yücel’in ölümünün ardındaki karanlığın aydınlatılması için soruşturma derinleştirilmeli ve 2007-2010 yılları arasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aselsan mühendislerimizin, Isparta uçak kazasında yaşamını yitiren Prof. Dr. Engin Arık ve ekibinin ölümlerinin ardındaki sis perdesi ile birlikte incelenmek üzere TBMM’de kurulacak bir komisyonla aydınlatılmalıdır. Yerlilik ve millilik söylemle değil; eylemle ve icraatla olur. Vatanın isimsiz kahramanlarının şaibeli ölümleri aydınlatılmadıkça, hesabı sorulmadıkça hiçbir söylemin anlamı ve değeri yoktur.”

Kaynak:Nefes, KRT, Sabah, NTV