RTÜK başkanı Fatih Altaylı'ya "yavşak" diyen gazeteciyi alkışladı

RTÜK başkanı Fatih Altaylı'ya "yavşak" diyen gazeteciyi alkışladı
RTÜK başkanı Ebubekir Şahin, Fatih Altaylı'ya yavşak diyen gazeteciye alkış tuttu. Fatih Altaylı Şahin hakkında kendisi için hareket eden bir tweet attığını ve sildiğini iddia ederek dava açacağını duyurdu.

Milliyet yazarı Zafer Şahin ile Fatih Altaylı arasında yaşanan gerginlik tırmanırken, attığı bir tweetle RTÜK başkanı Eburbekir Şahin'de söz konusu gerginliğin bir parçası haline geldi.

Gazeteci Zafer Şahin X hesabı üzerinden Fatih Altaylı'yı hedef aldığı sözlerinde, "Fatih Altaylı adlı yavşak Kılıçdaroğlu’nun buluştuğu gazeteciler için 'Ayak Takımı' ifadesini kullanmış. O toplantıya katılan biri olarak tıklanma ve etkileşim için her yere kuduz gibi saldıran bu zengin oğlanına cevap verme hakkımı kullanıyorum. Ayak takımındanım Altaylı. Senin gibi yavşak, her devrin adamı bir faşist olmaktan iyidir" ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu tweeti alıntılayarak alkış emojisi ekleyen RTÜK başkanı Ebubekir Şahin ise Zafer Şahin'e destek verdiğini belirtti.

1726212940750-gxs-xx-2-h-xg-aa-nz-5-v.jpg

Kendi Youtube kanalı üzerinde açıklamada bulunan gazeteci Fatih Altaylı söz konusu tweet üzerine davada bulunacağını belirterek, RTÜK Başkanı doğrudan doğruya bana hakaret eden bir tweet atmış, kendine yakışan şekilde bana yavşak demiş. Bana ne dediyse mislisi kendisidir. Bir süre sonra da silmiş. Bende ekran görüntüsü var, bilsin. Bir kamu görevlisi olarak yaptığı için mahkemeye vereceğim. RTÜK'te benimle ilgili toplantılara katılmaması yönünde bir talebim olacak yargıdan. Kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız. Bana layık gördüğü sıfat ona daha çok yakışır." dedi.