Rum bakandan tarihi itiraf! Katledilen Türk çocuklarının fotoğrafını paylaştı

Rum bakandan tarihi itiraf! Katledilen Türk çocuklarının fotoğrafını paylaştı
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 1974 yılında EOKA örgütü tarafından öldürülen Türk çocuklarının fotoğrafını paylaştı ve özür diledi.

Güney Kıbrıs’ın eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, terör örgütü EOKA’nın 1974 yılında gerçekleştirdiği katliam sebebiyle özür diledi.

Sözcü’nün aktardığına göre, Markulli 50 yıl önce Rum EOKA örgütü tarafından katledilen Türk öğrencilerin fotoğrafını paylaşarak özür diledi. Markulli, “Bu çocuklar öldürüldü. Katiller herkesçe bilinmesine rağmen hiç kimse adalet önüne çıkarılmamıştır.” ifadelerini kullanarak hiç kimsenin bu suçlar için cezalandırılmadığını belirtti.

kibris.png

Açıklamasının devamında, “Sevgili çocuklarım, sevgi dolu masum yavrularım, hayatınızın ipliği bu kadar aniden ve acımasızca kesildiği için çok üzgünüm. Bugün 56-57 yaşlarında olacaktınız, çoğunuz muhtemelen mutlu bir evlilik yapmış, çocuk ve torun sahibi olmuş olacaktınız.” ifadelerini kullanan Markulli, suçluların cezalandırılması için hiçbir şey yapmayan devletin ve bu devletin vatandaşları olarak kendilerinin değersiz olduğunu ifade etti.

Markulli, Maraş İlkokulu öğrencilerinin 1974’te çekilmiş fotoğrafına ise, “Bu fotoğraftaki tüm çocuklar (savaş esiri olarak yakalanan öğretmenleri ve ailesiyle birlikte saklanarak hayatta kalan Şafak Nihat hariç) 14 Ağustos 1974’de EOKA-B suç örgütünün mensupları tarafından öldürülmüştür. En son sırada sağdan ikinci çocuk olan Şafak, daha sonra toplu mezarın yerini göstermiştir.” notunu düştü.