Sabancı Üniversitesi’nde Türk öğrenciler yabancı öğrencilerden daha fazla ücret ödeyecek

Sabancı Üniversitesi’nde Türk öğrenciler yabancı öğrencilerden daha fazla ücret ödeyecek
Sabancı Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim dönemi için okul ücretlerine yaptığı fahiş zamla gündeme geldi. Türk öğrencilerden yabancı öğrencilere kıyasla daha fazla ücret istendiği öne sürülürken öğrenciler durumu protesto etti.

Türkiye’de bulunan özel üniversiteler, birer ticarethaneye dönüşürken öğrenciler eğitimleri için okul ücretlerini ödemeyecek hale geliyor. Binlerce öğrenci, fahiş olmayan ücretlerle okumaya devam edebilmek amacıyla mücadele etmeyi sürdürüyor.

sabanci.png

SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NDEN FAHİŞ ZAM

En son olarak Sabancı Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim dönemi fiyatlarına yaptığı fahiş zam ile gündem yarattı. Söz konusu üniversitenin yıllık öğretim ücretlerini 18 bin 950 dolardan 35 bin dolara çıkardığı ileri sürülürken öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

Öğrenim ücretlerine yapılan zammın ardından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yabancı öğrencilerden 9 bin dolar daha fazla ödeme yapacağı iddiası eleştiri oklarının hedefi oldu.

142309903-24.jpg

"VATANDAŞLIK BEDELİ 9 BİN DOLAR"

Sabancı Üniversitesi öğrencileri, üniversite tanıtım gününde okula gelen aday öğrencilerin velilerin katıldığı sempozyumda bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Öğrenciler eylemde, üzerinde “Vatandaşlık bedeli 9 bin dolar” ve “Holding değil üniversite” sloganlarının bulunduğu dövizler taşırken eylemlerinin süreceğini belirtti.