Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan M Çiçeği virüsü hakkında açıklama!

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan M Çiçeği virüsü hakkında açıklama!
Hatay'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu endişelere yol açan m çiçeği virüsü hakkında konuştu.

Dün Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde M Çiçeği (m-pox) virüsü tespit edilen dört kişinin karantina altına alındığı iddiası gündeme gelmişti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü çıkan iddiaları doğrudan yalanlayan ifadelerde bulunmasının ardından Sağlık Bakanlığı M çiçeği virüsünden şüphelenilen hastalara test uygulandığı fakat sonuçlarının negatif çıktığına ilişkin açıklamada bulundu.

Her ne kadar Türkiye'de virüsün henüz tespit edilmediği yönünde resmi kaynaklardan bilgi gelse de yurttaşlarda yaşanan endişe devam ediyor.

Bu sabahtan itibaren ise İstanbul Havalimanı'nda, özellikle Afrika bölgesinden gelen uçuşları yakından izlemeye aldığı öğrenildi.

Tüm bu yaşanan süreçlerin ardından gözler Sağlık Bakanlığına çevrilmişken bakandan yeni açıklamalar geldi. Hatay'da çeşitli temaslarda bulunmak üzere bulunan Memişoğlu M Çiçeği virüsüne ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Memişoğlu açıklamasında bir kere daha Türkiye'de henüz virüsün henüz tespit edilmediğini vurgularken, tespit edilmesi durumunda gerekli önemlerin alınması için harekete geçilebileceğine değindi. Açıklamasında Memişoğlu, "Emin olun biz her gün, her saniye bununla ilgili alarm halindeyiz ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. En önemli şey, her türlü salgında esasen kişisel tedbir, temizlik, hijyen" ifadelerini kullandı.

"ŞU ANA KADAR TANISI KONULMUŞ BİR HASTAMIZ YOK. İNŞALLAH DA OLMAZ"

Memişoğlu endişelere yol açan M Çiçeği (m-pox) virüsü hakkında şu ifadelerde bulundu:

"Biz insanların panik ile korku ile değil, önden tedbir ve planlamayla hazırlıkla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ama daha salgın gelmeden ve belli bölgede endemikken insanlarımızın korkmasını istemiyoruz. Biz sağlıkçılar salgın hastalıklarla medyatik de olmak istemiyoruz. Özellikle toplumumuza bizlerin yani resmi makamların söylediklerine itibar etmelerini ve her türlü hazırlığı yaptığımızı bilmelerini istiyoruz.

Maymun çiçeği de olsa başka salgınlar da olsa bunların üstesinden gelebileceğimizi bilmelerini istiyorum. En önemli şey her türlü salgında esasında kişisel tedbir, temizlik, hijyen aynı zamanda bizlerde kapılarımızda hem de içeride her türlü testi yapabilecek gerektiği zaman aşısını yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. O yüzden korkmalarını, tedirgin olmalarını ve paniklemelerini istemiyoruz. Emin olun biz her gün her saniye bunla ilgili alarm halindeyiz. Şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız, hastalığımız yok. İnşallah da olmaz. Olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyoruz."