Şamil Tayyar açıkladı: İktidar medyası İmralı mesajına neden yüz vermedi?

Şamil Tayyar açıkladı: İktidar medyası İmralı mesajına neden yüz vermedi?
Bahçeli'nin çağrısı ve Erdoğan'ın desteğiyle başlayan İmralı ile temas süreci iktidar medyasında beklenen ilgiyi görmedi. Gazeteler İmralı mesajını manşetlerine taşımadı. Nedenin ise AKP'i Şamil Tayyar açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim'de Meclis kürsüsünde yaptığı çağrısıyla başlayan "yeni süreç" iktidar medyasında beklenen ilgiyi görmedi.

İktidarın her politikasını, özellikle de Erdoğan'ın her açıklamasını manşetten veren, belirli bir politika için haftalar öncesinden kamuoyu oluşturmaya başlayan gazeteler, DEM heyeti aracılığıyla duyurulan Öcalan çağrısına manşetinde yer vermedi.

Sabah, Yeni Şafak, Milliyet süreci görmezden gelmeyi tercih etti. Randevu bizzat Bahçeli'nin çağrısıyla başladığı halde, MHP'nin yayın organı sayılan Türkgün Gazetesi bile haberi 'haberden saymadı'.

ggcheejwqaailal.jpg

İktidar medyası içinde konuyu manşete taşıyan tek gazete Hürriyet oldu.

hurriyet-2024-12-30-vuy2.jpg

İktidar medyasındaki bu tavrın nedenini AKP'li Şamil Tayyar "güvensizlik"le açıkladı.

Tayyar şunları yazdı:

"VATANDAŞIN GÜNDEMİ FARKLI"

40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin kanayan yarası terörü sona erdirmek için tarihi fırsat sayılan İmralı süreci, iktidarı destekleyen gazetelerde manşet bile olamadı.

Kamuoyunda da beklentinin aksine yeterli ilgiyi görmedi, vatandaşın gündemi hayli farklı.

Sanıyorum, medya açısından temel mesele, güvensizlik.

Terörist elebaşı odaklı yaklaşımın, terörü sonlandırmaya yönelik sonuç üretmesine pek ihtimal verilmiyor.

Belki biraz mahcubiyet de var. Ama karşı mahallede her şey eskisi gibi. Çözüm sürecinde olduğu gibi Öcalan yine top çevirmeye başladı.

Özetle, ‘mecliste bazı yasal düzenlemeler yapılsın, ben de bakarım’ diyor. Hani, şartsız, şurtsuz terör örgütüne çağrı yapacak, silahlar bırakılacaktı?

"BU YOL YOL DEĞİL"

Nitekim, İmralı ziyaretçisi DEM’li Pervin Buldan, Öcalan’ın henüz silahları bırakma çağrısı yapmadığını, şartların daha sonraki görüşmede ele alınabileceğini söylüyor.

Yani, önce TBMM’nin performansını görmek istiyor. Maalesef, cumhur ittifakı hızla bir siyasi anaforun içine çekiliyor ve çıkması çok zor.

Yanılmayı çok isterim ama bu yol, yol değil. Terörle mücadele zaten çok başarılı yürütülüyor. Demokrasi, adalet, temel hak ve özgürlükler konusundaki eksikliklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edelim. Ekonomiyi de düzeltince geriye ne kalır?

Kaynak:Haber Merkezi