Sarar mağazalarında grev başlıyor: 400 işçi ücret talepleri için iş bırakıyor

Sarar mağazalarında grev başlıyor: 400 işçi ücret talepleri için iş bırakıyor
Öz Büro İş Sendikası’na bağlı 400 işçi, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine, yarın 29 ildeki 69 Sarar mağazasında greve çıkıyor.

20 Mart 2024 tarihinde başlayan ve sekiz aydır devam eden TİS görüşmeleri, Sarar Büyük Mağazacılık ile Öz Büro İş Sendikası arasında yürütülüyordu ancak, işverenin ücret taleplerine olumlu yanıt vermemesi üzerine, sendika grev kararı aldı. Greve katılacak işçiler, Sarar mağazalarının önünde toplanarak taleplerini dile getirecek. Yanı sıra Sarar'ın emeklileri işten çıkaracağı haberleri de gündemdeki yerini aldı.

sararmektup.jpg

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, grev kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Toplu iş sözleşmesi imzalanamadığı için hak mücadelemizi grevle sürdüreceğiz. İş yerinde üyelerimize yönelik baskılar ve mobbingler nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yaptık. Bu süreçte işverenin olumsuz tavrı, tüm çalışanları derinden etkiledi," dedi.

Gülbaba, grevin 29 Ağustos 2024 perşembe günü itibarıyla, tüm Sarar mağazalarında sendika görevlileri eşliğinde başlayacağını belirtti. Ayrıca, greve katılan işçilerin tüm haklarının sendikanın grev fonundan karşılanacağını, grev sürecinde mağduriyet yaşanmayacağını vurguladı. Greve katılmayan işçilerin ise imzalanacak olan sözleşmeden yararlanamayacağını hatırlattı.

Yarın başlayacak olan grev, Sarar mağazalarında çalışan işçilerin haklarını alabilmeleri için önemli bir adım olarak görülüyor.