Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: İki ismi tefecilikle suçladı

Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: İki ismi tefecilikle suçladı
Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi gizli fon vaadiyle dolandıran Seçil Erzan hakkında yeniş bir iddianame düzenlendi. İddianameyle açılan yeni davada, Erzan, tefecilikle suçladığı iki kişiyle birlikte yargılanacak.

Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerinde aralarında olduğu 29 kişiyi, gizli fon vaadiyle 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı ileri sürülen ve 300 yıldan fazla hapsi istenen Denizbank'ın eski Florya Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

2 KİŞİYİ TEFECİLİKLE SUÇLADI

Seçil Erzan’ın, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanma süreci sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma yürütülüyor. Yapılan yeni şikayetler ve ortaya çıkan yeni deliller ışığında savcılık tarafından yeni bir iddianame hazırlandı.

Yeni iddianamede, Erzan'ın, 'tefecilik' yaparak kendisinden yüklü miktarlarda para istediklerini öne sürdüğü Mojtaba Haghani ile Hüseyin Aslan da 'müşteki-şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

erzan3.png

"KANDIRIP PARA ALDI"

Savcılığın yaptığı değerlendirmede, Seçil Erzan'ın şüpheli-müştekiler Haghani ile Aslan'ı, Denizbank bünyesinde yüksek getirili gizli bir fon olduğunu söyleyerek kandırdığı ve fona para yatırmaya ikna ettiği, Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar para aldığı ifade edildi.

İddianamede, ilerleyen zamanlarda, taraflar arasındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisini aştığı ve Erzan’ın acil kredi ihtiyacı olduğun durumlarda Haghani ile Aslan'dan kazanç karşılığı ödünç para aldığı da kaydedildi.

erzan2.png

“DEFALARCA PARA KARŞILIĞI FAİZ ALDI”

Erzan’ın, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte 10 milyon TL para aldım. 14 milyon TL olarak geri ödedim" ifadelerini kullandığı da iddianamede yer aldı.

Söz konusu iddianamede, Erzan’ın Mojtaba Haghani için ise, "Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu" ifadelerine de yer verildi.

erzan5.png

ANA PARASINI ALAMAMIŞ

Mojtaba Haghani'nin ise Seçil Erzan'ın, Aslan'dan 14 milyon TL geri ödemeli 10 milyon TL ödünç para aldığı, bu parayı kendisinin alarak Seçil Erzan'ın ikametine götürdüğü, zaman zaman Erzan'ın kendisine 100 bin dolar para verdiği fakat kendi verdiği 200 bin dolar olan ana parasını alamadığı ifadeleri de iddianamede yer alırken Süleyman Aslan'ın da birçok kez yüklü miktarda parayı Erzan'a verdiğini ifade ettiği kaydedildi.

Her iki müşteki-şüpheli de haklarındaki suçlamaları reddetti.

6 YILDAN 20 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Savcılık, Seçil Erzan'ın Mojtaba Haghani ile Süleyman Aslan'a yönelik 'nitelikli dolandırıcılık suçundan toplamda 6 yıldan 20 yıla kadar hapsini isterken Haghani ile Aslan'ın ise 'tefecilik' suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Erzan, Haghani ve Aslan’ın 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.