SGK açıkladı! Emekli maaşlarına fark ödemesinin tarihi belli oldu - Son dakika

SGK açıkladı! Emekli maaşlarına fark ödemesinin tarihi belli oldu - Son dakika
SGK, en düşük emekli aylığı farklarının ödeneceği tarihi duyurdu.

2024 yılının Temmuz ödeme döneminde, en düşük emekli aylığına 2 bin 500 TL’lik zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. SGK, en düşük emekli maaşlarındaki fark ödemelerinin 7 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan konu hakkında yapılan açıklamada, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye çıkarıldığına yer verilirken “Fark aylık ödemelerinizi 7 ağustos 2024'te tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

emekli.png

YENİ VERGİ PAKETİ YÜRÜRLÜKTE

Yeni vergi paketinin yürürlüğe girmesiyle usulsüzlük yapan kişilere artırımlı cezalar uygulanacağı bilinirken gelir beyanı ile hasılatı arasında yüzde 20 fark bulunan mükelleflerden açıklama yapması istenecek. Aynı zamanda, işverenlere emekli çalışanlar için ödenen 5 puanlık destek primi de kaldırılırken Kamu özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi oranı ise yüzde 30'a yükseltildi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINA DA ZAM

Vergi düzenlemesi ile birlikte, 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı 500 TL’ye çıkarıldı ve bu tutarın her yıl artacağı belirtildi. Kanunla birlikte, bütün sendikalı memurlar da toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira alacak.