SGK borcunu ilk ödeyen belediye belli oldu

SGK borcunu ilk ödeyen belediye belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatın ardından SGK, belediyelerin borçlarının tahsili için yazı göndermişti. Mali darbe olarak nitelendirilen bu hamlenin sonrasında bir belediye, SGK borcunu ödedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde bir açıklama gerçekleştirmiş ve bütün belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını ödemesi için talimat vermişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından SGK, belediyelere, borçlarını ödemeleri için yazı göndermiş ve borçların ödenmemesi durumunda belediyelere haciz işlemi uygulanacağını bildirmişti.

İktidarın bu hamlesi, AKP’den devraldıkları belediyelerin borçlarının büyük kısmı kendilerine ait olmadığı için CHP’li belediyeler tarafından “mali darbe” olarak değerlendirilmiş ve eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

sgk2.png

BORCUNU İLK ÖDEYEN BELEDİYE OLDU

AKP iktidarının SGK adımının ardından, gözler muhalif belediyelere çevrilmişken borcunu ilk ödeyen belediye, CHP’li Çanakkale Bozcaada Belediyesi oldu. Çanakkale Bozcaada Belediyesi, SGK’ya olan 3.948.626 TL’lik borcunu ödediğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bozcaada Belediyesi’nin bütçe olarak zor günlerden geçtiğini ve göreve geldikleri günden beri borçlarını ödediklerini ve son adımdan sonra yaptıkları acil ödeme ile kalan borçlarının olmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Temmuz 2023 döneminden bugüne olan borçların devam ettiğini ve kısa zamanda bu borcun da ödeneceği kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-07-31-125756.webp

gtwhnlmw0ae7vwn.webp